Ruotsalaishiihtäjä huolissaan Venäjän dopingpannan vaikutuksista: "Lajista tulee pieni ja norjalainen" – Iivo Niskaselta ympäripyöreä kommentti

5:14
Videolla kuvaa viime viikonlopun maailmancupin kilpailuista.

Venäjää uhkaava sulkeminen suurista urheilutapahtumista sulkeminen huolestuttaa ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarssonia. Halfvarsson pelkää maastohiihdon puolesta.

Ruotsalaishiihtäjä Calla Halfvarsson pelkää mastohiihdon muuttuvan norjalaisten jäsentenväliseksi kilpailuksi, jos venäläisurheilijat suljetaan lajin MM-kilpailuista ja olympialaisista.

Maailman antidopingtoimisto päätti joulukuussa sulkea Venäjän suurista urheilutapahtumista neljäksi vuodeksi dopingnäytteiden manipuloinnin takia. Venäjä on jättänyt päätöksestä valituksen urheilun kansaiväliselle välitystuomioistuimelle CAS:lle.

Halfvarsson uskoo lajin kärsivän, jos venäläishiihtäjiä ei ladulla nähdä.

– Heidän täytyy pysyä mukana. Venäjä on suuri maa, joten on hyvä, että he ovat mukana. Jos menetämme heidät, lajista tulee hyvin, hyvin pieni. Pieni ja norjalainen, Halfvarsson sanoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa.

Niskanen toivoo parhaiden hiihtävän

Norjalaisten ylivalta on näkynyt tällä kaudella etenkin miesten hiihdossa. Tällä hetkellä maailmancupin kokonaistilanteessa yhdeksän kärjessä on kuusi norjalaista, kaksi venäläistä ja Suomen Iivo Niskanen. Jos cupin kärki Alexander Bolshunov ja kolmonen Sergei Ustjugov poistettaisiin listalta, olisi norjalaisten dominanssi häkellyttävää.

Myös Suomen hiihtäjä-ässä Iivo Niskanen on huolissaan venäläisten mahdollisesta sulkemisesta kilpailuista.

– On itsestään selvää, että parhaiden hiihtäjien tulee olla mukana. Venäjä on myös suuri maa ja tärkeä markkina-alue lajille. Siksi toivoisin, että heidän urheilijansa voisivat olla mukana, Niskanen sanoo.

– Toisaalta, jos asioita ei ole hoidettu riittävän hyvin ja sääntöjä ei ole noudatettu, jotain täytyy tehdä. Toivottavasti asiassa saadaan tehtyä oikea päätös.

Myös Venäjän miesten hiihtomaajoukkueen saksalainen päävalmentaja Markus Cramer otti kantaa asiaan.

– Lajin seuraaminen olisi ainoastaan kiinnostavaa, jos asuu Norjassa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja