Roope Hintz taiteili täyteen jämäkän NHL-rajapyykin – Dallasin suomalaispakeille kohtalokas nukahdus viime sekunneilla

Dallas Stars nousi NHL-yössä voittotaisteluun suomalaispelaajien johdolla, mutta niskaan kaadettiin saavillinen kylmää vettä vain sekunteja ennen päätössummeria.

Läntisen konferenssin kärkikolmikossa keikkuva Dallas isännöi Calgary Flamesia NHL-kierroksella.

Vierasjoukkue karkasi ottelun ensimmäisellä puoliskolla 2–0-johtoon. Toisessa erässä Dallas nousi hetkellisesti tasoihin. Miro Heiskanen sai syöttöpisteen 1–2-kavennusosumaan.

Calgary kiskaisi kuitenkin uudelleen kahden maalin johtoon päätöserän alussa. Roope Hintz kavensi kauden 30. osumallaan alivoimalla.

Kuusi minuuttia ennen ottelun loppua peli oli jo tasan 4–4, kun Jamie Benn ohjasi Esa Lindellin ja Jani Hakanpään syötöistä kiekon verkkoon.

Vierailijat shokeerasivat kotiyleisöä lopulta vain viisi sekuntia ennen edessä häämöttävää jatkoaikaa. Tyler Toffoli karkasi läpiajoon ja ratkaisi voiton 5–4-maalillaan. Hyökkääjä puikahti Lindellin ja Hakanpään välistä maalintekoon.

Dallas on pisteen perässä läntistä konferenssia johtavaa Vegas Golden Knightsia. Calgary on yhdeksäntenä.