Raskaudellaan ihastuttanut Mari Karppinen sairastui: Näin hän kuvailee vointiaan MTV Uutisille – ”Vauva ei vaikuta koronasta säikähtäneen”

MTV:n kirjeenvaihtaja Mari Karppinen odottaa vauvaa 1:54
Katso videolta, miten Mari Karppinen kertoo raskaudestaan! Yhdysvaltain sääolosuhteet eivät ole olleet helpoimmasta päästä kirjeenvaihtajan työssä

Raskausuutisella viikonloppuna ihastuttanut MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja kertoo sairastuneensa koronavirukseen. Näin hän kuvailee tämänhetkistä vointiaan. 

MTV Uutisten Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen tekee ainakin tämän viikon suorat uutislähetykset kotinsa parvekkeelta New Yorkista.

Syy ei tämänhetkisessä maailmantilanteessa sinänsä yllätä: tilanne johtuu omikronmuunnoksen aiheuttamasta koronavirustartunnasta.

Viikonloppuna kotitestistä positiivisen tuloksen saaneelle Karppiselle tartunta tuli kuitenkin yllätyksenä. 

– Oli hankala uskoa testiä, koska voin niin hyvin. Olin tehnyt juuri jonkun mammajumppavideonkin, vastikään raskaudesta julkisesti kertonut ulkomaantoimittaja kertaa. 

– Tein toisen kotitestin, mutta se puolestaan näytti negatiivista.

Tilanteesta teki entistäkin epämääräisemmän se, että Karppisen puolison, Shoshi Shmuluvitzin, koronatesti näytti negatiivista – ja on sitä edelleen.

Oireet voimistuivat mutta pysyttelevät edelleen lievinä

Koska varsinaisia oireita ei ollut vielä nimeksikään ja kotitestitulokset vaihtelivat, Karppinen hakeutui niin kutsuttuihin oikeisiin testeihin newyorkilaiselle koronaklinikalle.

Sunnuntaina Suomen aikaa Karppinen sai varmistuksen koronatartunnastaan, ja asettui Yhdysvaltain viranomaisohjeen mukaisesti karanteeniin viideksi päiväksi.

Vaikka edelleen lievinä pysyttelevät oireet ovat sittemmin hieman voimistuneet, Karppinen kertoo voivansa ”suhteellisen hyvin”. 

– Nenä valuu, kurkku on hieman kipeä ja aivastuttaa, mutta siinäpä se, hän iloitsee.

Raskaus voi lisätä riskiä vakavampaan tautimuotoon

Vaikka uutinen on mitä ihanin, koronavirustartunta luo odotusajalle pienoisen varjon – ainakin hetkellisesti. 

Raskaus nimittäin voi lisätä vakavan tautimuodon riskiä. 

– Esimerkiksi Suomessa asuvalle koronapositiiviselle raskaana olevalle kaverille määrättiin juuri piikitettävä verenohennuslääke veritulppariskin varalta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Tartunta ei ole toistaiseksi vaikuttanut vauvaan

Karppinen kertoo, että pariskunta on juuri raskauden vuoksi ollut äärimmäisen varovainen. 

Karppinen kertoo parin poistuneen kotoaan vain välttämättömiin paikkoihin, kuten neuvolaan ja ruokakauppaan, ja niissäkin liikkuessaan he ovat suojautuneet muun muassa FFP2-kasvomaskeilla.

– Uutishaastattelutkin olen myös tehnyt viime aikoina ulkona maskin kanssa.

Varovaisuudesta ja kolmesta koronarokotteesta huolimatta tauti iski – onhan virusta liki mahdotonta välttää maassa, jossa virusta on todettu ennätyksellisiä määriä

– Onneksi tähän mennessä vauva ei vaikuta koronasta säikähtäneen, vaan nyrkkeilee ja potkii entiseen malliin. Toivottavasti potkii ulos koko viruksenkin, Karppinen toteaa huojentuneena pilke silmäkulmassaan.

– Olenkin todella kiitollinen kolmesta koronarokotteestani. Olotilani olisi todennäköisesti pahempi ilman niitä, Karppinen viestii New Yorkista Pöllölaaksoon. 

Joe Bidenin virkavalasta tulee kuluneeksi vuosi, mutta vain harva amerikkalainen juhlii – kirjeenvaihtaja kertoo, miksi näin on 1:56
Mari Karppinen raportoi New Yorkista koronakaranteenista maanantaina (17.1.) Suomen aikaa. Katso videolta, mitä ajatuksia presidentti Bidenin vuosipäivä herättää Yhdysvalloissa!


Lue myös:

    Uusimmat