Putinin hyökkäyskäsky käynnisti ketjureaktion: "Sinulta vietiin kaikki" – tässä ensikurkistus odotettuun Jokerit-dokumenttiin

Ensimaistiainen Jokerit-dokumentista: Venäjän hyökkäys Ukrainaan käynnisti ketjureaktion – "Elämäni hirvein viikko" 1:48
Ensimaistiainen Jokerit-dokumentista: Venäjän hyökkäys Ukrainaan käynnisti ketjureaktion – "Elämäni hirvein viikko."

Syyskuussa C Moressa julkaistavasta Jokerit-dokumenttisarjasta on saatu ensimaistiaiset. Niissä palataan muun muassa helsinkiläisseuran vetäytymiseen KHL:stä. 

Kun Venäjän presidentti Vladimir Putin antoi hyökkäyskäskyn Ukrainaan kevättalvella 2022, Jokerien organisaatiossa käynnistyi ketjureaktio. Se johti lopulta KHL:stä irtautumiseen.

Tilanne kosketti kaikkia organisaation sisällä, myös faneja. 

– Se viikko oli elämässäni jokerifanina hirvein viikko. Hetihän se oli selvää, että pois sieltä lähdetään. Sen viikon aikana tapahtui niin paljon asioita. Sinulta vietiin jäähalli, sinulta vietiin jengi, sinulta vietiin kaikki, sarjapaikka. Se oli ihan hirveä viikko, Jokerien Old Chiefs -faniyhdistyksen Pasi "Pave" Mähönen muistelee. 

Pääkuvan videon dokumenttimaistiaisessa Mähösen sekä Jokerien ex-pelaajan ja nykyseuran osaomistajan Ossi Väänäsen muistoja KHL:stä irtautumisesta. 

Neliosainen Jokerit-dokumentti kulkee pääosin kronologisesti Töölön Vesasta Helsingin Jokereihin, Nordikselta ja Pasilasta Moskovaan, luonnonjäiltä hallien loisteeseen. Dokumentissa haastatellaan suuri joukko entisiä pelaajia, valmentajia, jääkiekkovaikuttajia sekä joukkueen taustavoimia.

Alla olevalla ennakkovideolla Jokerien 90-luvun kulttipelaaja Juha Lind muistelee silloisen omistajan Hjallis Harkimon huimia sponsoritempauksia. 

Jokerit-dokumentissa palataan seuran kulta-aikaan – Juha Lind muistaa edelleen Hjallis Harkimon sponsoritempaukset 1:26
Jokerit-dokumentissa palataan seuran kulta-aikaan – Juha Lind muistaa edelleen Hjallis Harkimon sponsoritempaukset.

Lue myös:

    Uusimmat