Prinssi Andrew’ta ja Sarah Fergusonia uhkaa oikeusjuttu – taustalla yli 7,5 miljoonan euron velka Sveitsin ökyhuvilasta

1:10
Prinssi Andrew luopui marraskuussa kuninkaallisista velvollisuuksistaan Epstein-skandaalin seurauksena

Yorkin herttuaparia vastaan on vireillä oikeusjuttu, joka liittyy entisen avioparin yhteisessä omistuksessa olevaan loma-asuntoon Sveitsissä.

Britannian prinssi Andrew’ta ja tämän ex-vaimoa Sarah Fergusonia vastaan on vireillä oikeusjuttu. Asia liittyy väitettyyn kahdeksan miljoonan velkaan Sveitsissä sijaitsevasta ökyhuvilasta, uutisoivat People ja Daily Mail.

Hyvissä väleissä vuonna 1996 tapahtuneen avioeronsa jälkeen pysytellyt ex-pari osti Verbierin hiihtokeskuksesta seitsemän makuuhuoneen loma-asunnon, josta he maksoivat vuonna 2014 13 miljoonaa puntaa, eli yli 14,5 miljoonaa euroa. 

Lehtitietojen mukaan Yorkin herttuapari ei kuitenkaan maksanut 5,6 miljoonan euron suuruista osuuttaan joulukuun 2019 loppuun mennessä, jonka jälkeen velka on noussut korkoineen lähes 7,5 miljoonaan euroon. 

–Voimme vahvistaa, että meneillään on tähän asiaan liittyvä kiista, prinssi Andrew’n tiedottaja vahvisti Daily Mailille, jonka tietojen mukaan herttuapari omistaa ylellisestä kohteesta ilmeisesti vain osan.

Riidan toinen osapuoli onkin kohteen alkuperäinen omistaja, joka omistaa yhä osan kiinteistöstä. Kärsivällisyys on kuitenkin lähteiden mukaan nyt lopussa, ja hän haluaa rahansa alppimajasta vaikka oikeusteitse. Jako on tehty tiettävästi siksi, että huvila on arvoltaan niin suuri, ettei sitä paikallisten säännösten nojalla voinut myydä kokonaan ulkomaiselle ostajalle.

Tarkkoihin summiin, joista uutisoi ensin Le Temps -lehti, ei prinssin toimistosta kuitenkaan otettu kantaa.

– Sopimustiedot ovat kuitenkin edelleen luottamuksellisia, eikä asiasta voi siksi keskustella enempää.

Sveitsissä sijaitseva hiihtokeskus on ollut Andrew'n perheelle tärkeä paikka jo vuosia. Ex-pari on käynyt siellä säännöllisesti laskettelulomilla tytärtensä prinsessa Beatricen ja prinsessa Eugenien kanssa.

Myös Eugenien ja tämän aviomiehen Jack Brooksbankin rakkauden on kerrottu roihahtaneen sen jälkeen, kun he iskivät silmänsä toisiinsa juurikin Sveitsissä.

Chaler Helora -nimisessä alppimajassa on seitsemän makuuhuoneen lisäksi muun muassa iso uima-allas, sauna ja aurinkoterassi.

Kohteessa työskentelee lisäksi kuusi kokoaikaista työntekijää palvelemassa lomailijoita. Huvilan viikkovuokra on Daily Mailin mukaan liki 25000 euroa.

Samoilla seuduilla viihtyvät lomailemassa myös naapurit Richard Branson ja James Blunt.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja