Mainos

Popedan 40-vuotias kone ei hyydy – festariesiintymisiä täynnä oleva kesä huipentuu jättikeikkaan Ratinassa

2:03

Pate Mustajärven johtama suomirock-ikoni Popeda juhli 40-vuotista olemassaoloaan jo vuonna 2017. Juhlallisuudet huipentuvat kuitenkin vasta elokuussa yhtyeen kotimaisemissa Tampereella Ratinan stadionilla.

Pate Mustajärvi ja Costello Hautamäki muistelevat yllä videolla oudoimpia keikkamuistoja Popedan uran varrelta.

Vuonna 2017 kunnioitettavat 40 vuotta täyttänyt Popeda piti vuoden alkupuolen taukoa, mutta kesän alkaessa yhtye aktivoituu jälleen.

Luvassa on festivaaliesiintymisten täyttämä kesä, joka huipentuu elokuun alussa Popedan tasavuosijuhlallisuuksien päättyessä 40-vuotisjuhlakeikkaan Tampereella Ratinan stadionilla.

MTV tapasi suomirock-yhtyeen nokkamiehen, laulaja Pate Mustajärven ja kitaristi Costello Hautamäen, jotka olivat Popedan aktivoitumisesta luonnollisesti innoissaan.

Puolen vuoden aikana Mustajärvi lomaili, julkaisi uuden soololevyn ja teki sen tiimoilta kiertueen. Hautamäki puolestaan reissasi neljän kuukautta Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

– Ei ehtinyt tulla ikävä toisiamme, mutta rock’n’rollia kyllä tuli ikävä. Se vain pulppuaa tuolta jostain ja jalka alkaa vipattaa, Hautamäki toteaa.

– Kun puhelin pitkän tauon jälkeen piippaa ja alkaa tulla tekstareita treenejä koskien, reaktio ei ole, että "voi nyt hitto", vaan että "wau", sanoo Mustajärvi.

Haloo Helsinki! -yhtyeen jäsenet kertoivat viime vuonna MTV.fin haastattelussa, että he ovat tehneet Popedan kiertuehenkilökunnan kanssa toisilleen festareita kiertäessä niin sanottuja källejä.

– Luulen, että yhtyeiden tekniikan tyypit ovat tänä päivänä enemmän tekemisissä ja ystävystyvät toistensa kanssa. He joutuvat olemaan paikalla paljon enemmän kuin bändi. Minä esimerkiksi tulen paikalle tuntia ennen keikkaa ja menen suoraan johonkin koppiin mölisemään, Mustajärvi kertoo.

– Enkä jää keikan jälkeen kovin paljoa paikalle pyörimään. Kaiken maailman sutinat ja säpinät siellä on jo niin nähty. Tällä iällä sitä hokee itselleen, että tärkeintä on vetää se keikka kunnialla. Ja varttitunti vedosta istun jo ratin takana.

Pate ja Costello muistavat takavuosilta erityisesti yhden esiintymisen, jolloin Popedan oma kiertuehenkilökunta teki yhtyeelle melkoisen jekun. Bändi nousi tuolloin lavalle Turun Puolalanpuistossa.

– Omat roudarimme olivat löytäneet niin sanottuja hard core -aikuisviihdelehtiä ja liimanneet lavan täyteen niitä kuvia lehdistä, niin, että yleisöön ei näkynyt mitään vaan pelkästään bändi näki ne. Ohjelmaan tuli kuitenkin muutos, ja Turun maaherra, joka oli rouva, tulikin lavalle pitämään puheen ennen meidän keikkaa, Mustajärvi muistelee nauraen.

– Poliitikko on poliitikko! Ilmekään ei maaherralla värähtänyt. Hän ei kyllä poistuessaan lavalta kätellyt ketään eikä katsonut ketään päin, Hautamäki jatkaa.

Popedan 40-vuotisjuhlallisuudet huipentuvat lauantaina 3. elokuuta Tampereella, kun yhtye nousee lavalle Ratinan stadionilla.

– Vertaan Popedaa AC/DC:hen ja Motörheadiin siinä, että musiikki puhuu puolestaan. Ehkä tämän päivän starat tarvitsevat tanssityttöjä, taustalaulajia, säihkettä ja suhinaa sekä poliisiautoja, jotka laskeutuvat hallin katosta, Hautamäki sanoo.

– Popeda ei tarvitse. Eivät tarvitse AC/DC ja Motörheadkaan. Biisit puhuvat puolestaan. Luotan musiikin sanomaan enemmän kuin siihen, että keksisimme show’hun jotain lentäviä panssarivaunuja. Se ei sovi meille.

---

Popedan ajantasainen keikkakalenteri löytyy täältä. Yhtyeen 40-vuotisjuhlallisuudet huipentuvat lauantaina 4. elokuuta 2018 keikkaan Ratinan stadionilla Tampereella.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja