Popeda-legenda Pate Mustajärvi: "Onneksi on vielä yhtye, joka soittaa oikeilla soittimilla!"

Popeda juhlistaa 40-vuotisjuhlavuottaan areenakeikalla Helsingissä. Tampereen vuoro on myöhemmin.

Vuonna 1977 perustettu Popeda-yhtye viettää tänä vuonna 40-vuotisjuhlavuottaan. Juhlan kunniaksi suomirock-legenda julkaisi uuden albumin Haista... Popeda! ja marraskuussa yhtye soittaa ensimmäisen areenakeikkansa, jossa se on pääesiintyjänä.

Mistä moinen nimi albumille?

– Aloin yhtäkkiä kikattaa keikkabussissa itsekseni. Sanoin jätkille, että minulla on nyt niin hullu idea, että onko tässä mitään järkeä. Sanoin, että minun mielestäni seuraavan Popeda-levyn nimen on oltava Haista... Popeda! Jätkät tykkäsivät siitä ja levy-yhtiökin innostui, yhtyeen kitaristi Costello Hautamäki kertoo MTV:lle.

– Joku juuri twiittasi aiheesta ja kehui, että nyt on ehdottomasti paras Popeda-levyn nimi vuosikymmeniin!

Albumin on tuottanut Stig. Miksi Popeda päätyi studioon kyseisen poptähden kanssa?

– Popedahan on mielentila. Se on omanlaistansa huumoria. Se ei ole pelkkää huumoria, siinä on eri sävyjä ja tiesin, että Stig ymmärtää sen. Tiesin, että hän on opiskellut suomirockin aika hyvin ja tietää, mistä Popedassa on kysymys. Päätelmät osuivat oikeaan. Hän oli mies paikallaan studiossa, Hautamäki kertoo.

– Puumaa mä metsästän ja Ajan koko yön, nehän olisivat hyvin voineet olla Popedan biisejä. Ja samalla lailla, kun Popeda soittaa Stigin tekemää Lihaa ja perunaa -kappaletta, niin kyllä se vaan "popedoitui" sekin biisi.

Popedan 40-vuotisjuhlavuosi huipentuu, kun yhtye nousee Helsingin Hartwall Arenan lavalle 25. marraskuuta. Kesällä yhtye kiertää totutusti festivaaleja ympäri Suomea.

– Kyllä. Jätkät ovat hommanneet keikoille järjettömän isot kamat. Kyllä me ainakin kuulutaan, Pate Mustajärvi naurahtaa.

– Minusta on makeeta, että festareilla on suomirokkibändi, joka soittaa oikeilla soittimilla! Kaikella kunnioituksella kaikkia artisteja kohtaan. On meille tärkeää, että liput liehuen ollaan lavalla ja siellä on kitara, basso, rummut ja piano.

Mustajärvi sanoo, että Popeda ei ole 40-vuotisen uransa aikana ollut pääesiintyjänä yhtä isolla areenalla. Marraskuussa yhtye soittaa ison juhlakeikan Helsingissä, mutta soittaako bändi jättikeikan myös juurillaan Tampereella?

– Ei ole tänä vuonna, Mustajärvi ja Hautamäki sanovat salaperäisesti.

– Mutta emmehän me juuriamme ikinä tietenkään unohda. Nyt kävi näin, että ensimmäinen isompi juttu tehdään päämetropolissa. Rohkenen kuitenkin väittää, ettei se jää tähän, Pate Mustajärvi vihjaa.

Popedan nykyisessä kokoonpanossa vaikuttavat laulaja Mustajärven ja kitaristi Hautamäen lisäksi basisti Jyrki K. Melartin, pianisti Pate Kivinen ja rumpali Lacu Lahtinen.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja