Poimi asiantuntijan matkailuvinkit Brysseliin!

Brysselissä vuosia asunut dosentti Jan-Peter Paul jakaa viisi matkailuvinkkiä kaupunkiin.

Grand-Place-tori

Uniikki Grand-Place on yksi Euroopan hienoimpia toreja – vastaavia on koko Euroopassa ehkä vain yksi tai kaksi.

Keskiaikaisella torilla on edustettuina eri kauppakiltoja. Paikka on tunnettu muun muassa pitsi- ja suklaakaupoista sekä vanhoista kirkoista. Siellä järjestetään paljon esimerkiksi musiikki-, olut- ja kukkafestivaaleja. Manneken Pis -patsas on myös lähellä.

Grand-Placelta löytyy runsaasti hyviä ravintolakatuja. Aterioidessa kannattaa tosin olla tarkkana: laskuun yritetään usein sujauttaa ylimääräinen pullo viiniä tai muuten vain liikaa hintaa. Asia kyllä korjataan anteeksi pyydellen heti, jos asiakas siitä huomauttaa.

Taskuvarkaita kannattaa niin ikään varoa. Laukustaan ja lompakostaan pääsee eroon aika nopeasti etenkin myöhään pubeissa ja ravintoloissa liikkuessa.

Cinquantenaire

Cinquantenaire on monumenttipuisto, jossa on kilometrin pitkä bulevardi. Paikka on mainio esimerkiksi piknikille. Alueella sijaitsevassa kansallisessa museossa on erittäin hienot polynesialaiset ja latinalais-amerikkalaiset näyttelyt. Sotamuseossa Napoleonin sodatkin ovat vahvasti esillä.

Cinquantenairella on myös auto- sekä lentokonemuseo. Bulevardilta voi poiketa viereisiin kauppakatuihin ja hyviin ravintoloihin.

Musiikkimuseo ja Tintti-museo

Musiikkimuseo, Musée des Instruments de Musique, sekä Tintti-museo, The Musée Hergé, ovat ehdottomasti käymisen arvoisia. Musiikkimuseo sijaitsee Art Neuveaun johtavan arkkitehdin Victor Hortan piirtämässä talossa, jonka yläkerrassa on aivan erinomainen kirjakauppa ja kahvila.

Samalla alueella on myös kuninkaan palatsi, iso puisto, parlamenttitalo ja luterilainen kirkko. Rappuset vievät musiikkimuseolta alas vanhaan kaupunkiin, jossa saa hienoja valokuvia.

Kävelyretki kannattaa aloittaa musiikkimuseon yläkerran kahvilasta. Ulkona edetään rappusia alas vanhaan kaupunkiin, josta löytyy runsaasti antiikkiliikkeitä ja vanhan tavaran markkinoita – näissä paikoissa on erityinen, miellyttävä henki. Olutkapakoissa soitetaan perinteistä haitarimusiikkia ja tarjoillaan hienoja keittoja ja voileipiä.

Avenue Louise

Avenue Louise on lähes kolme kilometriä pitkä pääkatu Brysselissä. Siellä on hienoja myymälöitä, gallerioita ja satoja liikkeitä, josta voi ostaa ihan mitä vaan. Hieman halvempaa tavaraa etsivän kannattaa suunnata läheiselle Rue Neuvelle.

Guare de Midi

Viikonloppuvierailijoiden kannattaa suunnata Brysselissä Guare de Midille. Se on iso tori, joka on auki ainoastaan lauantaista sunnuntaihin. Myynnissä on kaikkea kuviteltavissa olevaa: muun muassa hedelmiä, lihaa, juustoja, vaatteita ja autojen varaosia.

Studio55.fi/Piia Simola

Lue myös:

    Uusimmat