Budjetti tiukilla? Nämä ovat Euroopan edullisimmat lomakaupungit

Loman ei tarvitse maksaa maltaita. Monessa eurooppalaisessa kaupungissa voi lomailla mukavasti, monipuolisesti ja edullisesti.

Usnews.com-sivusto listasi Euroopan edulliset kaupunkikohteet.

Lissabon

Goottikatedraaleja, kiinnostavia museoita ja vilkas yöelämä – portugalin pääkaupunki tarjoaa kaikkea mitä lomalta voi odottaa, mutta vain murto-osalla Pariisin ja Rooman kaltaisten kaupunkien hinnoista. Kokeneet matkailijat kertovat, että Lissabonissa voit ripustaa hattusi naulaan huippuhotellissa, nauttia herkullisista aterioista ja kaupungin tarjoamista kokemuksista venyttämättä penniä joka käänteessä.

Euro on virallinen valuutta, mutta pienet hinnat sekä suurilla nähtävyyksillä että yöelämässä tekevät Lissabonista nautittavan kohteen myös säästeliäille matkalaisille.

Krakova

Yli 750 vuotta vanha puolalaiskaupunki hurmaa budjettimatkailijat rikkaalla historiallaan. Krakovassa ihastellaan goottityylisiä kirkkoja, koristeellisia kuninkaanlinnoja ja ainutlaatuisia museoita, mutta kaupungin mutkittelevilta kaduilta löytyy myös kukkaroystävällisiä hotelleja, ravintoloita ja baareja.

Asiantuntijoiden mukaan Krakova ansaitsee useamman päivän tutustumisen, ja matalien hintojen ansiosta se onkin helppo toteuttaa.

Praha

Kuten Amsterdamin ja Barcelonan, tämänkin edullisena tunnetun kohteen hintataso on nousemassa nopeasti. Vielä voit kuitenkin löytää edullista majoitusta, etenkin jos matkustat tänne talvella.

Nähtävyyksillä voit joutua maksamaan pieniä sisäänpääsymaksuja, mutta tarjolla on myös hyvää ruokaa ja halpaa juomaa. Turistiystävällinen ja kustannustehokas julkinen liikenne tekevät kaupungin tutkimisesta helppoa.

Istanbul

Tämä nouseva turistien suosikkikohde tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa kaikenlaisille matkailijoille. Edullista majoitusta ja halpaa ruokaa on tarjolla yllin kyllin, joten täällä viihtyy helposti pidempäänkin.

Yöelämä on vilkasta, ja ravintolat, baarit ja klubit pysyvät auki aina aamun pikkutunneille saakka. Liikkuminen tässä suurkaupungissa on kuitenkin melko hankalaa, joten saatat joutua tuhlaamaan taksiin.

Valencia

Yhä useammat täydellistä Etelä-Euroopan lomapaikkaa etsivät matkailijat kääntävät katseensa Valenciaan. Tähän Välimeren rantakaupunkiin pääsee nopeasti junalla sekä Madridista että Barcelonasta.

Eläväinen kaupunki on koti maailmanluokan museoille, vehreille puistoille ja puutarhoille, kultaisille rannoille ja omalaatuisille festivaaleille, ja täältä on kotoisin myös paella. Todellinen vetonaula on kuitenkin muita vastaavia kaupunkeja huomattavasti alhaisempi hintataso.

Budapest

Tämän Keski-Euroopan kauneimmaksikin kutsutun kaupungin arkkitehtuuri on sekoitus uusklassista, barokkia ja art nouveauta. Päivisin voit ihailla postikorttimaisia basilikoja ja hemmotella itseäsi kylpylöissä, mutta yöllä tämä muinainen kaupunki vasta todella herää eloon.

Budapest on tulvillaan kotoisia hotelleja ja vaihtoehtoisia majoitusmuotoja, kuten vuokrattavia lomahuoneistoja sekä hyviä ruokapaikkoja, joissa pääsee nauttimaan unkarilaisesta elämänmenosta ylittämättä luottorajojaan.

Berliini

Lonely Planet kuvaa Berliiniä kauniiksi ja rohkeaksi, ja Saksan pääkaupungin kulttuuritarjonta kutsuu vierailijoita ympäri maailman. Kaupungin nähtävyydet osoittavat Berliinin vaikutusvallan tieteen, teknologian ja taiteen kentillä. Hyvä ruoka ja hedonistinen yöelämä saavat Berliinin erottumaan edukseen muista Euroopan kaupungeista.

Berliiniin on helppo tulla, ja kiitos kaupungin tehokkaan metrojärjestelmän, myöskään siellä liikkuminen ei ole hankalaa. Kaupungista löytyy paljon hotelleja, joiden huonehinnat eivät johda säästöpossun rikkomiseen.

Barcelona

Barcelona on Espanjan trendikkäin ja kansainvälisin kaupunki. Päivisin Välimeren rannalla nautitaan muun muassa kulttuurista, museoista, kirkoista ja markkinoista ja illalla villistä ja vilkkaasta yöelämästä. Kaupungin kasvava suosio matkailijoiden keskuudessa näkyy hintojen kallistumisena.

Hotellihuone ja hyvä ateria irtoavat täällä kuitenkin vielä edullisemmin kuin vaikka Nizzassa tai Firenzessä, joskin sinun tarvitsee nähdä hieman enemmän vaivaa kuin 10 vuotta sitten.

Amsterdam

Amsterdamin rento maine on jo vuosikaudet vedonnut sekä huvittelunhaluisiin parikymppisiin että historiaa fanittaviin varttuneimpiin. Täällä nähtävyydet ovat sekä pyhiä että hekumallisia, ruoka herkullista ja maukasta ja hinnat vaihtelevat edullisista vieläkin edullisempiin.

Kuitenkin, tämä ennen vähemmän tunnettu matkailuhelmi on kokemassa turistiryntäyksen, joten hinnat ovat hitaasti nousemassa. Asiantuntijat suosittelevat että kiirehdit ja käväiset Amsterdamissa pikaisesti ennen kuin korkeat hinnat tekevät siitä yhtä kalliin kuin muutkin Euroopan kaupungit.

Kreeta

Kreetalta löydät helposti edullisen hotellin, ja saaren upeista maisemista ja rannoista nautit ilmaiseksikin. Bussit tekevät saareen tutustumisen helpoksi ja halvaksi. Kreetan ravintolat eivät tuota pettymystä hinnan tai ruuan suhteen, mutta parhaat tarjoukset löydät kaupungeista.

Harkitse myös näitä:

Keski-Dalmatia

Siistejä rantoja, historiallisia kohteita ja upea kesäilmasto: ei ihme, että lupaava matkakohde kasvattaa suosiotaan. Vielä nyt ehdit nähdä esimerkiksi Splitin palatsit ja Hvarin keskiaikaisen linnoituksen huippuedullisesti.

Bukarest

Pikku-Pariisina tunnetusta kaupungista löytyy sen läntisen esikuvansa mukaistaa charmia. Vierailijoita viihdyttävät puistot ja museot, mutta toisin kuin kalliissa Pariisissa, täällä rento ateria bulevardin varrella ei maksa omaisuutta.

Riika

Riika lienee Itä-Euroopan edullisista kohteista parhain. Latvian pääkaupunki tarjoaa sekä eläväisen vanhan kaupungin että vilkkaan yöelämän. Kesällä voit vierailla Jurmalassa, upeassa rantakohteessa, jossa viihtyy koko perhe.

Lähde: travel.usnews.com

Kuvat: Coloubox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja