Nämä 10 kohdetta Euroopassa on jokaisen nähtävä!

Unohtumattomia kaupunkeja, uskomattomia paikkoja ja upeita elämyksiä: nämä paikat Euroopassa olisi syytä kokea edes kerran elämässään.

Everything Beautiful -sivusto listasi Euroopan mahtavimmat matkakohteet, joita ei kannata jättää välistä.

1. Dubrovnik, Kroatia

Adrianmeren rannalla eteläisessä Kroatiassa sijaitseva Dubrovnik häikäisee luonnonkauneudellaan, rikkaalla kulttuuriperinnöllään ja energisellä yöelämällään. Miellyttävä ilmasto ja monta muuta kohdetta vähäisemmät turistilaumat tekevät tästä Välimeren kohteesta erityisen vetävän.

Dubrovnik lumoaa erityisesti upeilla rannoillaan ja uskomattomilla maisemillaan. Piilotetut poukamat, sypressien ja mäntyjen tuoksua tulvivat metsät, kauniit viinitarhat ja oliivilehdot, muinaisten kaupunkien muistot ja Euroopan upeimmaksikin kutsuttu rantaviiva tekevät Dubrovnikista näkemisen arvoisen. Täällä nautitaan myös herkullisesta ruuasta ja viinistä, ja mikä parasta – edullisesti.

2. Amsterdam, Alankomaat

Monet ajattelevat Amsterdamista ensimmäisenä punaisten lyhtyjen aluetta ja kahvia vahvempia piristeitä tarjoilevia kahviloita. Amsterdam on kuitenkin upea metropoli Hollannin sydämessä, jolla on tarjottavana enemmän kuin uskotkaan.

Amsterdam on täydellinen sekoitus uutta ja vanhaa. Modernit rakennukset tuovat tasapainoa kaupunkikuvaan, jota hallitsevat kaunis 1600-luvun arkkitehtuuri ja romanttiset kanaalit. Rennon vapaamielinen, suvaitsevainen ilmapiiri virkistyttää matkalaistakin. Iltaisin kaupunki täyttyy juhlijoista, ja nuoret turistit löytävät vaivatta viihdettä.

3. Pariisi, Ranska

Ranskan pääkaupunki on Euroopan tiiviimmin asutettuja suurkaupunkeja, joka täyttyy myös turisteista. Financial Timesissa vuonna 2010 julkaistun tutkimuksen mukaan Pariisi on tulevaisuuden kaupunki, joka nousee vielä maailman kolmen vaikutusvaltaisimman kaupungin joukkoon. Ei ihme, sillä kaupunki on maailman kärkeä muodin, median, liike-elämän, taiteen, tieteen, koulutuksen, viihteen ja jopa politiikan saralla.

Pariisi on yksi maailman suosituimmista turistikohteista, ja siellä käy häkellyttävät 45 miljoonaa vierailijaa joka vuosi. Paitsi kauneudestaan, kaupunki tunnetaan myös kuuluista nähtävyyksistään kuten Eiffelin tornista, Louvren museosta ja Notre Damen katedraalista.

4. Berliini, Saksa

Saksan pääkaupunki viehättää monipuolisella arkkitehtuurillaan, kiinnostavilla nähtävyyksillään ja pitkällä historiallaan. Berliinin muurin sorruttua vuonna 1989 kuulusta Brandenburgin portista tuli paitsi Berliinin vapauden ja yhtenäisyyden, koko Saksan symboli.

Lukuisista laadukkaista oppilaitoksistaan tunnettu kaupunki on myös nuoriso- ja populaarikulttuurin keskus, joka panostaa trendikkyyteen ja elämänlaatuun. Berliini ansaitsee kiitoksen myös yöelämästään, festivaaleistaan, taiteesta ja hyvin toimivasta julkisesta liikenteestä, joka mahdollistaa modernin, urbaanin liikkumisen kaupungissa.

5. Praha, Tsekki

Unescon maailmanperintökohde Praha on yksi Euroopan suosituimmista matkailukohteista. Joka vuosi yli 4 miljoonaa turistia ihailee kaupungin kauneutta, historiallista tunnelmaa ja arkkitehtonisia ihmeitä. Historiallisen, hivelevän kauneuden keskellä kaupunki on myös kosmopoliittinen cocktail energistä yöelämää, herkullisia bistroja ja ostoskeskuksia.

Kaarlen silta, Prahan linna ja vanhan kaupungin keskusaukio kuuluinen kelloineen ovat Prahan suosituimpia nähtävyyksiä.

6. Plitvicen järvet, Kroatia

Kolmen vuoren katveessa makaa tämä pieni paikkakunta, joka tunnetaan upeista järvistään. Paikan henkeäsalpaava, rikkomaton luonnonkauneus tekee Plitvicestä kohteen, joka on koettava.

Turmeltumaton luonnonloisto, vesiputoukset, koskemattomat järvet ja rikas eläimistö ja kasvisto ovat saaneet Unescon nostamaan paikan maailmanperintökohteeksi. Plitvicen järvet tarjoavat upean ulkoilukokemuksen kaikille halukkaille ja ovat yksi Kroatian suurimmista matkailukohteista. Rauhallinen ja hiljainen luontokohde on oiva pakopaikka kaukana kaupunkien sykkeestä.

7. Kööpenhamina, Tanska

Tämä vilkas suurkaupunki on täynnä kiinnostavaa arkkitehtuuria, historiallisia kanavia, mukulakivikatuja ja iloisia asukkaita. Kööpenhaminan sanotaan olevan yksi Euroopan vanhimpia ja ihanimpia kaupunkeja. Se on siisti, turvallinen ja tulvillaan kahviloita ja ravintoloita.

Muotitietoista kaupunkia kuvataan Pohjolan Pariisiksi, jonka design-putiikit houkuttelevat isoilla merkeillään. Kööpenhamina on tyylikäs, jännittävä ja täynnä tehtävää ja kultturia.

9. Rooma, Italia

Rooman uskomaton historia kattaa noin 3 000 vuoden ajanjakson. Tämän maailmanluokan mestariteoksen kauneutta ei voi edes kuvailla. Muinaisia valtakuntia, arkkitehtuurin ihmeitä, upeita monumentteja, arkeologista loistoa – tämä kaupunki pitää kokea.

Rooman keskellä sijaitsee Vatikaani, paavin valtakunta. Rooman aukioita koristavat lukuisat, eri taidesuuntauksia ilmentävät suihkulähteet, joista kuuluisin on Fontana Di Trevi. Toinen Rooman suuri symboli on Colosseum, joka on yksi maailman uusista seitsemästä ihmeestä.

Roomalainen keittiö on poikkeuksellisen herkullista, joten kilojen kertymistä ei kannata tänne matkatessa pelätä, se kun lienee väistämätöntä. Suurin nautinto Roomassa on kuljeksia ihmellisillä kaduilla ja nauttia auringosta kadunvarsien kuppiloissa. Rooman rento ilmapiiri saa tuntemaan, että elämä on nautinto.

8. Zürich, Sveitsi

Sveitsin suurin kaupunki ja Zürichin kantonin pääkaupunki Zürich on uskomattoman kaunis kansainvälinen kaupunki ja talouskeskus. Vuosina 2006–2008 se nimettiin Euroopan rikkaimmaksi ja elämänlaadulla mitattuna parhaaksi kaupungiksi. Zürich on rikas myös kulttuuritarjonnaltaan, sillä täältä löytyy museoita, gallerioita, sinfoniaorkestereita ja teattereita. Zürichin kansainvälinen elokuvafestivaali houkuttaa niin turisteja kuin paikallisiakin.

Jopa kaupungin yöelämä yllättää monipuolisuudellaan: baarien, klubien ja ravintoloiden ohella tarjolla on brasilialaisia rytmejä, italialaisia kahviloita, karibialaisia ravintoloita ja taide-elokuvia. Ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset, sillä täältä löydät muodin suurimpia laatumerkkejä.

10. Meteora, Kreikka

Tämä kiintoisa kaupunki riippuu ilmassa, sillä sitä kannattelevat luonnon hiekkakivestä muodostuneet pilarit. Meteorassa sijaitsee yksi maailman suurimmista ja tärkeimmistä kreikkalaisortodoksisista luostareista, ja tämän on tarkoitus olla kohde, jossa virkistyvät niin mieli, keho kuin sielukin.

Meteora on Unescon maailmanperintökohde, jossa sanotaan olleen asutusta jo 50 000 vuoden ajan. Luostareihin pääsee kulkemaan kivimuodostelmiin koverrettuja portaikkoja pitkin. Meteora on uniikki kohde ja suurenmoinen näky ihailtavaksi, jos olet kiinnostunut henkisestä seikkailusta.

Lähde Everythingbeautiful.com

Kuvat: Coloubox.com

Lue myös:

    Uusimmat