Pentutehtailijoiden käsiin joutunut koira löytyi kahdeksan vuoden jälkeen – katso videolta tunteikas jälleennäkeminen

Cockerspanieli Cassie katosi kotinsa etupihalta vuonna 2013.

Sussexin poliisi palautti äskettäin alkuperäisille omistajille cockerspanieli Cassien, joka oli ilmoitettu kadonneeksi kahdeksan vuotta sitten. Tapauksesta uutisoivat useat Ison-Britannian mediat, kuten Independent ja Metro.

Sussexin poliisi jakoi videon sydäntä lämmittävästä jälleennäkemisestä. Voit katsoa sen artikkelin yltä.

Viranomaisia vinkattiin pentutehtailusta

Cassie on ruskea cockerspanieli. Kadottuaan omistajiensa etupihalta vuonna 2013 kukaan ei ollut kuullut Cassiesta pihaustakaan, kunnes loppuvuodesta 2021 viranomaiset alkoivat tutkia toisten koirien katoamisia. Viranomaisia oli vinkattu pentutehtailuun liittyvästä toiminnasta marraskuussa, minkä johdosta Cassie yllättäen löytyi kotietsintöjen yhteydessä. Löytöhetkellä Cassie imetti kolmea koiranpentua.

Cassien alkuperäisiä omistajia Stuart ja Jayne Wylieta varoitettiin siitä, että Cassie ei välttämättä olisi enää samanlainen koira kuin se oli kahdeksan vuotta sitten.

– Hän ei varmaan ole se sama pikkuinen Cassie, jonka muistatte sen olleen. Se on joutunut kokemaan kovia, koiran palauttanut viranomainen varoitti Cassien omistajia.

Cassie on kuitenkin nopeasti sopeutunut oikeiden omistajiensa arkeen tavallisena kotikoirana. Se nauttii kotona löhöilystä ja päivittäisistä kävelylenkeistä. Sen pennut on sittemmin sijoitettu omiin loppuelämän koteihinsa.

Stuartin ja Jaynen mukaan Cassien pennut, kaksi urosta ja yksi naaras, olivat ulkonäöltään lähempänä Cassien ulkonäköä sen katoamishetkellä vuonna 2013.

– Olemme kovin kiitollisia saadessamme meidän oman Cassiemme takaisin näiden kahdeksan vuoden jälkeen, omistajat kertovat.

Stuart ja Jayne toivovat, että Cassien tarina valaa toivoa toisiin lemmikkinsä kadottaneisiin ihmisiin.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä

Tärkeä muistutus omistajille ja lemmikistä haaveileville

Sussexin poliisin mukaan koiravarkaudet ovat suhteellisen harvinaisia. Pandemian myötä noussut uusien lemmikkien kysyntä on kuitenkin johtanut siihen, että lemmikkivarkauksiin ja pentutehtailuun liittyvät rikokset ovat myös yleistyneet.

Pet Food Manufacturers’ Associationin teettämän tutkimuksen mukaan Isossa-Britanniassa 3,2 miljoonaa kotitaloutta on hankkinut lemmikin koronapandemian aikana. Rekisteröityjen koirien määrä on kasvussa myös Suomessa.

Onkin hyvä, että lemmikinomistajat tekevät tietyt toimenpiteet pitääkseen lemmikkinsä turvassa Cassien kohtalolta.

– Suosittelen lemmikinomistajia mikrosiruttamaan koiransa, [ja]ottamaan tuoreen kuvan lemmikistään sen varalta, jos lemmikki katoaa, Sussexin poliisin tutkija Oliver Fisher listaa.

Viranomaiset suosittelevat myös kastroimaan lemmikin, jotta sitä ei voida käyttää pentutehtailuun. Jos harkitset lemmikin hankkimista, viranomaiset kehottavat myös miettimään tarkkaan, mistä lemmikin itselleen hankkii.

Tärkeää on esimerkiksi selvittää millaisissa oloissa pentuja ja niiden emoja pidetään ja pitämään silmällä emon terveydentilaa.  

– Lemmikinostajat, jotka eivät välitä vastuuttomasta kasvattajasta eivät pelkästään syyllisty eläinten kärsimyksen hiljaiseen hyväksyntään, vaan saattavat myös ostaa pennun, jolla on terveydellisiä ongelmia. Ne voivat olla kalliita ja joskus jopa hengenvaarallisia, Fisher toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat