Pasi koki koomisen kohtaamisen metson kanssa – kokenut metsänkävijä muistutti läheisriippuvaista uhittelijaa turvaväliestä: "Sitten vähän säikähdinkin, että käykö se päälle"

Pasi törmäsi aggressiiviseen metsoon – kokenut metsänkävijä muistutti läheisriippuvaista uhittelijaa turvaväliestä:"Sitten vähän säikähdinkin, että käykö se päälle" 1:19
Metso osoitti Pasille röhkien mieltään Mänttä-Vilppulassa – katso, miltä uhkaava tilanne näytti: "Sitten vähän säikähdinkin, että käykö se päälle"

Pasi törmäsi eilen metsoon, joka ei ollut jättää häntä rauhaan. Suuren kanalinnun röhkivä uhittelu tallentui kokeneen metsänkävijän kameraan. 

– Se uhitteli konepellillä minulle, Pasi Heinonen kertaa eilen tapahtunutta kohtaamista Mänttä-Vilppulassa. 

Katso yllä olevalta videolta, miltä riehaantuneen metson uhittelu Pasi Heinosen auton konepellillä näytti!

Heinonen oli eilen hirvikoiransa kanssa metsällä, kun hän huomasi tiellä mustan, liikkuvan pisteen. Suurikokoinen otus vaappui metsätien laidalta toiselle ja lähestyi vähitellen autossa istuvaa miestä.

Kun Heinonen astui ulos autosta, metso partioi auton edustalla uhkaavasti röhkien. Sitten uhittelija lähti lähestymään auton vieressä seisovaa Pasia. 

– Sitten vähän säikähdinkin, että käykö se päälle, kun se oli niin tohkeissaan.

– Sanoin sille, että älä tule metriä lähemmäs. Jopa luonnon eläimien kanssa pitää olla tarkkana, etteivät tule liian lähelle näin korona-aikana, Heinonen naurahtaa. 

Kohtaaminen sai koomiset piirteet

Metso hypähti Heinosen auton konepellille. Näky oli melkoinen: tummapukuinen lintu nokki valtavalla nokallaan auton tuulilasia, pörhisteli sulkiaan ja tallusteli uhkaavan näköisenä lasin reunalla. 

Kun Heinonen lähti hiljalleen ajamaan autoaan, kohtaaminen sai yllättäen jopa koomisia piirteitä. 

– Sitten se hyppäsi maahan ja alkoi juosta auton perässä – se jopa lensi perässäni. Ajoin sadan metrin päähän, ja se tuli taas pörhistelemään luokseni, Heinonen muistelee koomista tilannetta. 

"Sillä oli hormonit sekaisin"

Vaikka metso on Heinoselle tuttu näky Suomen luonnossa, hän ei ole koskaan tähän vuodenaikaan kohdannut vastaavaa. 

– Keväisin metsot ovat soidinmenojen aikaan usein tuollaisia, mutta vaikka olen 35 vuotta käynyt metsällä, ei ole koskaan käynyt näin – syksyllä. 

– Sillä oli ilmeisesti hormonitoiminta sekaisin, Heinonen pohtii. 

Lue myös:

    Uusimmat