Soidinkipeä metso otti mittaa Päivin autosta ja loikkasi konepellille uhittelemaan – tästä ilmiössä on kyse

0:23
Katso videolta, miten metso yllätti Päivin!

Soidinhurmasta villiintynyt metso loikkasi konepellille ottamaan mittaa pakettiautosta.

Ylihärmäläinen Päivi Kurki kuvasi maanantaina videolle, kun ukkometso hyppäsi metsätiellä perheen pakettiauton konepellille näyttämään urheuttaan. Kyseessä on perheelle tuttu metso, joka on asunut samoilla seuduilla jo vuosia. 

– Se oli jo muutamana päivänä tullut ajaessa auton vierelle. Kun ajoimme siitä ohi, mies vähän odotti, että tuleeko se auton kimppuun, ja se hyppäsi konepellille. Kun metso laskeutui, se vielä juoksi auton perään, Kurki kertoo tilanteesta.

Birdlifen tiedottaja Jan Södersvedin mukaan kyseessä on hyvin tyypillisestä ilmiöstä, jota tapahtuu metsojen soidinkautena, huhtikuun lopusta toukokuun alkuun.

– Näitä ”hulluja metsoja” tavataan silloin, kun metso ei löydä soidinkumppania. Se purkaa silloin keväthurmansa mille tahansa liikkuvalle kohteelle. Metsoilla on tyypillisesti ryhmäsoidin, jossa kukot ottavat mittaa toisistaan. Kun muita kukkoja ei ole, urheutta pitää näyttää jollekin muulle.

Södersved kertoo, että mikäli aggressiivinen metso tulee metsässä vastaan, kannattaa paikalta poistua rauhallisesti.

– Aggressiivisimmillaan se voi tulla kohti ja läimäistä siivellä. Se saattaa myös seurata jonkin matkaa, mutta jättäytyy kyllä lopulta oman reviirinsä alueelle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja