Palkaton palkkapäivä, lomarahaton loma: Kaivatut rahat kadottanut järjestelmähäiriö vesitti arkisetkin suunnitelmat – "Raparperit jäivät haaveeksi"

Palkat jääneet saamatta: OP-pankilla häiriöitä maksuliikenteessä - tämä häiriöstä tiedetään 2:48
Palkat jääneet saamatta: OP-pankilla häiriöitä maksuliikenteessä - tämä häiriöstä tiedetään

Toiset ajoivat kymmeniä kilometrejä tuodakseen käteisrahaa ruokaan. Toisella raparperit jäivät haaveeksi ja useimmilla kauppareissu jäi tekemättä.

OP-pankin tämänpäiväinen tekninen häiriö pankkien välisissä maksuissa aiheutti sen, että monille ei palkkapäivänä tullutkaan palkkaa, saati paljon kaivattuja lomarahoja.

MTV Uutiset kysyi lukijoiden kokemuksia ja ajatuksia siitä, kuinka palkatta jääminen vaikutti arjen ja lomien suunnitelmiin. Kerromme niistä nimettömästi.

Tankki tyhjä, ruoka ja lääkkeet loppu

Eräs kertoo, ettei ollut uskoa silmiään, kun tilille ei ollut aamulla tullutkaan tuntuvaa palkka- sekä lomarahapottia. Hän kertoo, että muutamalla kympillä pitäisi selvitä ja ettei tilanne naurata.

Myös toisaalla pohdittiin sydän syrjällään, että millä päivän ateria hankittaisiin pöytään. Heiltä jäivät myös matkakulukorvaukset saamatta.

Seuraavalla vastaajalla vieraassa kaupungissa eläminen ja hotellissa yöpyminen kävivät mahdottomaksi, kun palkkaa ei kuulunut.

Eräs vastaaja odotti palkkapäivää, jotta voisi maksaa tunnollisesti laskunsa. Apteekissakin olisi pitänyt käydä.

Toinenkin kertoo, että asiaa apteekkiin olisi ollut. Hänen lähipiirinsä lupautuivat kultaiseen tekoon: ajamaan kymmeniä kilometrejä tuodakseen rahaa ruokaan ja lääkkeisiin.

Entä, jos tankki onkin tyhjä?

– Raparperit jäivät haaveksi, kirjoitti eräs, jonka tankki oli tyhjä.

Hän olisi hakenut ystävältään kesän sesonkiherkkua.

Monet suomalaiset viettävät juuri kesälomiaan ja se näkyi useimmissa vastauksissa. Erityisesti lomarahojen tilille pätkähtämistä odotettiin. Todistanee järjestelmähäiriö sitäkin, että palkkapäivää pidetään ”pyhänä” – palkan pitää olla tilillä tiettynä päivänä.   

Ajatukset kääntyivät myös heikommassa taloudellisessa tilanteessa oleviin.

Koettiin, että välttämättä itsellä ei ole hätää, mutta entä heillä, joilla tavallisestikin on – kuinka he pärjäävät?

Lue myös:

    Uusimmat