OP: Maksut siirtyvät taas normaalisti – palkkojen pitäisi tulla tileille tämän päivän aikana

Palkat jääneet saamatta: OP-pankilla häiriöitä maksuliikenteessä - tämä häiriöstä tiedetään 2:48
Palkat ja lomarahat jääneet saamatta OP-pankin teknisen ongelman takia - tämä häiriöstä tiedetään nyt.

Moni odotti tänä aamuna palkanmaksua, mutta sitä ei kaikkien pankkien tileillä näkynytkään. Myöskään maksukortit eivät toimineet aamupäivällä koko maassa. Tilanne johtuu teknisestä häiriöstä OP-pankin SEPA-maksuissa eli pankkien välisissä maksuissa. 

OP kertoi MTV Uutisille kello 16 iltapäivällä, että maksut siirtyvät taas normaalisti.

Aiemmin siirtymättä jääneet maksut ovat myös lähteneet pankista, ja niiden pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä tämän päivän aikana, pankista kerrotaan. 

OP-pankin maksuliikennepalveluiden johtaja Antti Karhu pahoitteli tilannetta sekä kertoi häiriötilanteesta tarkemmin MTV Uutiset Liven kello 14.30-lähetyksessä. Karhun haastattelun kuulet uutisen alussa olevalta videolta. 

– Tekninen häiriötilanne sattui pahimpaan mahdolliseen aikaan: yleisenä palkkapäivänä. OP-pankki pahoittelee teknisestä ongelmasta aiheutunutta haittaa. 

Karhu myös kertoi, että kyseessä ei ollut kyberhyökkäys.

Korttimaksuissa ja tunnistautumisessa myös ongelmia 

Myös korttimaksamisen kanssa on aamupäivän aikana ilmennyt paikoin ongelmia. 

MTV Uutisten tietojen mukaan korttimaksut eivät menneet läpi Keskon liikkeissä parin tunnin aikana.

– Ongelma koski maksukorttien varmennustoimintoja ja ongelma oli korttimaksuista vastaavan yrityksen Nets Finlandin päässä, kertoo Keskon kehitysjohtaja Juha Andelin.

Koko maata koskeva häiriötilanne koskien korttimaksuja on korjattu hieman kello 10 jälkeen, Keskosta kerrotaan. 

Ongelmia on ilmennyt myös tunnistautumisessa verkkopankkien kautta. Digi- ja väestötietoviraston ict-päällikkö Eero Konttaniemi vahvisti MTV Uutisille, että tunnistautumishäiriö on korjattu hieman kello 10 jälkeen.

– Ongelma koski neljää pankkia: Handelsbankenia, POP-pankkia, Säästöpankkia sekä Oma Säästöpankkia. Suomi.fi-palvelussa ei ollut ongelmia, Konttaniemi sanoo.

Uutista päivitetty 15.6. kello 16.24. 

Etkö nähnyt palkkaa tililläsi tänä aamuna? Kuinka se vaikuttaa päivääsi? Kerro meille osoitteeseen joonas.mustonen@mtv.fi tai viestitse Whatsapp-numeroon 040 578 5504.

Lue myös:

    Uusimmat