Paavo Väyrynen ei tunne surua poliittisen uransa viimeisimmistä käänteistä – "Enemmän kiukkua siitä, että olen joutunut käymään kovia taisteluita"

"Tunnen kiukkua siitä, että olen joutunut käymään kovia taisteluita"- Paavo Väyrynen uransa viime vaiheista 4:48
Tähtiliikkeen puheenjohtaja Paavo Väyrynen vieraili Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa 26.2.2019.

Seitsemän tähden liikkeen puheenjohtaja, kansanedustaja Paavo Väyrynen kertoo Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa tuntevansa kiukkua poliittisen uransa viime vaiheista.

– Nyt on uusi alku käynnissä, ja se monia pelottaakin. Pystyn vielä vaikuttamaan Suomen politiikan suuntaan hyvin paljonkin, Väyrynen sanoo ohjelmassa.

Väyrysellä on takanaan pitkä ura ministerinä sekä Keskustan puheenjohtajana ja kunniapuheenjohtajana. Viime vuosina hän on riitautunut Keskustan kanssa, perustanut Kansalaispuolueen, jättänyt sen ja pistänyt alulle Seitsemän tähden liikkeen.

Väyrynen nousi jälleen otsikoihin tiistaina Tähtiliikkeen uusimman ehdokasjulkistuksen jälkeen.

Väyrynen kuvailee viime aikojen olleen hänelle hankalia: – Vastavoimat ovat olleet aika vahvat.

Entä tunteeko Väyrynen surua uran viimeisimmistä käänteistä?

– En. Enemmän kiukkua siitä, että olen joutunut käymään aika kovia taisteluita, että olen tähän saakka päässyt, mutta nyt on näköpiirissä hyvin myönteinen kausi, Väyrynen vastaa.

"Olisi pitänyt olla painava syy olla ottamatta häntä"

Väyrysen luotsaama Seitsemän tähden liike nimitti tiistaina uudeksi "tähtiehdokkaakseen" eduskunta- ja eurovaaleihin MV-lehden entisen päätoimittajan ja muun muassa kunnianloukkauksesta tuomitun Ilja Janitskinin.

Väyrynen on joutunut puolustumaan nimitystä julkisuudessa. Hän katsoo Janitskinin sovittaneen omat rikoksensa.

– Hän halusi tulla ehdokkaaksi. Olisi pitänyt olla jokin painava syy olla ottamatta häntä. Kun hän on sovittanut rikoksen, minkä hän on tehnyt, niin ei ollut estettä hänen ehdokkuudelleen, Väyrynen toteaa Asian ytimessä, Jaakko Loikkanen -ohjelmassa.

Viime syksynä Janitskin tuomittiin käräjäoikeudessa 16 eri rikoksesta vankeuteen. Hänen katsottiin syyllistyneen muun muassa kolmeen törkeään kunnianloukkaukseen ja kahteen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.

Väyrysen mukaan hänellä ei ole kommentoitavaa henkilöille, joiden kunniaa Janitskin on loukannut.

– Ei minulla ole siihen mitään esitettävää, Väyrynen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat