Linjaus viemäristä alas? KHL-tähti vihjaa tulevansa jääkiekon MM-kisoihin

KHL-tähti Stéphane Da Costa vihjaa edustavansa Ranskan maajoukkuetta jääkiekon MM-kisoissa.

Avtomobilist Jekaterinburgia edustava Da Costa on pelannut venäläisvetoisessa KHL:ssä yhtäjaksoisesti vuodesta 2018 eteenpäin. Tehopisteitä on tavannut syntyä roimasti, ja tälläkin kaudella ranskalaishyökkääjä oli tilastollisesti oivassa vedossa. 

Da Costa naputti 60 runkosarjaotteluun 54 (18+36) pinnaa ja 12 pudotuspelimatsiin 10 (6+4) paunaa.

KHL-kautensa päätyttyä pronssisesti Avtomobilistissa Da Costa antoi vihjauksen tulevasta.

– Jääkiekko ei ole vielä ohi! MM-kisat Ranskan joukkueen kanssa tulossa! Da Costa kirjoitti perjantaina Instagramissa.

MM-turnaus pelataan tänä vuonna Tshekissä toukokuussa.

Aiempi linjaus ympäri?

34-vuotiaan Da Costan MM-kisavihjaus on sikälikin mielenkiintoinen, että Ranska päätti sulkea maansa KHL-pelaajat ulos maajoukkueen toiminnasta kaudella 2022–23. Asiasta kertoi syyskuussa 2022 ranskalaislehti L'Equipe, jonka mukaan taustalla oli Venäjän Ukrainassa käymä hyökkäyssota.

Sikäli kuin Da Costan vihjaus pitää paikkansa, Ranskan jääkiekkoliitto on L'Equipen sanoin ilmeisesti tarkastellut Da Costan tapausta uusiksi. Lehti spekuloi, ettei voida sulkea pois hyökkääjän mahdollista lähtöä Venäjältä. 

Da Costa oli tosin julkaissut juuri MM-kisavihjaustaan ennen Avtomobilistin kannattajille viestin, jossa hän kirjoitti me-muodossa, että "tulemme takaisin vielä vahvempina ensi kaudella".

Jäljellä on myös vaihtoehto, että Ranska olisi vetänyt aiemman KHL-linjauksensa viemäristä alas, vaikka Venäjä jatkaa sotimista Ukrainassa.

Da Costan tapauksesta odotetaan Ranskan jääkiekkoliiton vahvistusta. Ranskan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Pierre-Yves Gerbeau totesi, että "tärkeä aihe" ollaan ottamassa esiin ensi viikon alusta.

Kokenut MM-kisapelaaja

Da Costa on viimeksi edustanut Ranskan maajoukkuetta kaudella 2021–22, jolloin hän pelasi myös olympiakarsintaotteluita.

NHL:ssä urallaan 47 ottelua tahkonneen konkarin vyöllä on takavuosilta kahdeksat miesten MM-kisat.

Lue myös:

    Uusimmat