Lehti: Uusi maa sulki oven KHL-pelaajilta – HIFK:sta ja NHL:stä tuttu tähti ulos maajoukkueesta

HIFK tekee 0-1 maalin 1:01
Tässä Ranskan maajoukkueesta suljetun Yohann Auvitun toistaiseksi viimeinen SM-liigamaali – hän heilutti maaliverkkoa vielä huhtikuussa HIFK:n paidassa.

Myös Ranska on päättänyt sulkea maansa KHL-pelaajat ulos maajoukkueen toiminnasta, kertoo tietojensa pohjalta ranskalaislehti L'Equipe.

Ranskalla on vain kaksi KHL-pelaajaa, mutta molemmat 33-vuotiaat konkarit on varustettu NHL-kokemuksellakin: hyökkääjä Stephane Da Costa ja puolustaja Yohann Auvitu

Avtomobilist Jekaterinburgia edustava Da Costa on pelannut urallaan 47 NHL-ottelua. Neftehimik Nizhnekamskissa kiekkoileva Auvitu on puolestaan tahkonnut NHL:ssä uransa aikana 58 peliä.

Auvitu on myös suomalaisille tuttu pelaaja. Hän siirtyi Neftehimikiin juuri HIFK:sta, jota hän on edustanut sekä 2014–16 että 2020–22. Auvitu pelasi aiemmin urallaan myös JYPissä, jossa hän voitti Suomen mestaruuden kaudella 2011–12.

Da Costa ja Auvitu ovat pelanneet paljon myös maajoukkueessaan. Kumpikin edusti Ranskan joukkuetta viime kaudellakin, Auvitu myös Suomessa pelatuissa MM-kisoissa.

Nyt heillä ei kuitenkaan ole L'Equipen mukaan maajoukkueeseen asiaa.

– Tietojemme mukaan Yohann Auvitua ja Stephane Da Costaa ei voida tällä hetkellä valita Ranskan joukkueeseen, koska he pelaavat tällä kaudella Venäjän mestaruussarjassa (KHL:ssä), maassa, joka käy hyökkäyssotaa Ukrainassa. 

L'Equipen mukaan tilanne voisi muuttua, jos sota päättyisi, mutta ensi vuoden MM-kisoihin KHL-kaksikolla ei ole asiaa.

Suomi, Ruotsi, Tshekki ja Latvia ovat myös sulkeneet maajoukkueoven KHL-pelaajilta.

Lue myös:

    Uusimmat