Ote yökyöpelin elämästä: Kun uni ei vain tule – kuulostaako tutulta?

Oletko sinäkin yökukkuja, joka ei meinaa saada öisin unta, ja jolle aamulla ylös nouseminen tuntuu äärimmäisen haastavalta? Siinä tapauksessa tämä saattaa olla ote sinun elämästäsi.

Menikö viime yö valvoessa? Tässä erään yökyöpelin tarina, johon moni voinee samaistua.

Näin yökukkujalle käy, kun hän päättää mennä ajoissa nukkumaan

Tuliko valvottua viime yönä?

1. Olet koko päivän puhki, poikki ja rättiväsynyt. Juot töissä kolmesta viiteen kuppia kahvia, haukottelet taukoamatta ja päätät pyhästi, että tänään kyllä menet ajoissa nukkumaan. Väsyttää niin kamalasti!


2. Kotiin tullessasi teet kaikkesi, että olosi olisi rentoutunut. Kaikissa oppaissa nimittäin neuvotaan, että pari tuntia ennen nukkumaanmenoa ei pitäisi tehdä mitään aktivoivaa. Telkkari pitää sulkea ja kännykkä laittaa sivuun. Niinpä menet kiltisti kuumaan kylpyyn, juot kamomillateetä ja kuuntelet rentouttavaa ääninauhaa: kissankehräystä tai valaiden ulinaa. Ja samalla tuijotat koko ajan kelloa, milloin olisi ”se oikea” aika mennä nukkumaan.


3. Kömmit sänkyyn, painat pään tyynyyn, hengität syvään ja ajattelet, että tänään nukahdat ajoissa, hurraa! Villasukatkin laitoit jalkaan. Sammutat valot.


4. Makaat pimeässä liikkumatta.

uneton


5. Parin minuutin päästä katsot kännykkääsi. Olihan herätys varmasti oikein?


6. Minuutin päästä katsot puhelintasi uudestaan. Mitä jos joku laittoi viestin? Ja mitäs Facebookissa tapahtuu, sen voisi kyllä vielä tarkistaa ennen unia. Ettei vain mene mitään tärkeää ohi.


7. Jospa vielä tsekkaisi Instagramin, katsoisi vaikkapa suloisia lemmikkikuvia. Se voisi auttaa saamaan paremmin unta!


8. Parin tunnin päästä selailet edelleen puhelintasi. Olet pyörinyt verkkokaupassa jo tovin ja ostoskoriisi on ilmestynyt 15 tuotetta – joita et kuitenkaan osta tai tarvitse.

Nukutko kännykkä vieressäsi?


9. Onpa hiljaista. Itse asiassa liian hiljaista! Laitat television päälle, josko se toisi unen paremmin. Taustahäly voisi tuudittaa uneen.


10. Hei, sieltähän menee mielenkiintoinen elokuva! Laitat silmälasit silmillesi, että näkisit paremmin. Huomaat piristyväsi entisestään.


11. Huomaat, että sinulla on vessahätä. Nouset ylös ja hipsit kylppäriin.

12. Matkalla takaisin tajuat, että vatsasi kurnii. Kipaiset vielä jääkaapille ja teet hiukopalaa.


13. Käyt hakemassa kännykkäsi, sillä haluat ottaa kuvan hienosta avokadoleivästäsi.


14. Palaat sänkyyn ja alat selailla avokadoreseptejä kännykälläsi.


15. Jotenkin jännästi eksyt stalkkaamaan exääsi Facebookissa. Ja Instagramissa. Ja Twitterissä. Sinulle tulee paha mieli.

some


16. Tajuat, että kello on jo enemmän kuin laki sallii. Alat moittia itseäsi entistä enemmän: taaskaan et mennyt ajoissa nukkumaan! Olet epäonnistunut ihminen, yhyy.


17. Pistät kännykkäsi pois, käännät kylkeä ja yrität nukahtaa. Käännyt toiselle kyljelle. Ei kun vatsallesi. Vaiko sittenkin selälleen?


18. Tik, tok, tik, tok... kaikki äänet kuuluvat kauhean kovaa. Missä ne korvatulpat ovat? Heität myös villasukat pois jalasta, tuli liian kuuma.

19. Nukahdat. Vihdoin ja viimein.


20. Kello soikin melkein heti perään. Tuntuu, että olisit nukahtanut vain 10 minuutiksi!

Raahaudut töihin rättipoikki väsyneenä, juot viisi kuppia kahvia ja päätät, että tänään sinun on kyllä pakko mennä nukkumaan ajoissa...

Katso vinkit parempaan uneen:

Inspiraation lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Uusimmat