Mainos

Optimaalinen lämpötila edullisesti – ilmalämpöpumppu erinomainen hankinta myös kesämökille

Lämpöpumpun suosion takana ovat muun muassa helppokäyttöisyys, pieni tilan tarve ja jäähdytysmahdollisuus. 

Uusissa pientaloissa ilmalämpöpumppu on ylivoimaisesti suosituin lämmitysmuoto Suomessa. Suuresta suosiosta kertoo se, että Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ry:n arvion mukaan meillä on käytössä jo noin 730 000 lämpöpumppua.

Ilma-vesilämpöpumput seuraava hittituote?

Ilmalämpöpumppujen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti 2000-luvun alusta lähtien. Kymmenessä vuodessa kasvua on kertynyt huimat 90 prosenttia. Kasvu tulee Spinea Oy:n osastopäällikko Hannu Holopaisen mukaan jatkumaan edelleen, vaikka suurin kasvupiikki onkin jo saavutettu.

– Kyllä kasvua taatusti tulee. Seuraavaksi lämpöä ilmasta veteen siirtävien ilma-vesilämpöpumppujen määrä tulee kasvamaan, Holopainen ennustaa. 

Yksi syy suureen suosioon löytyy säästöistä. Arvion mukaan suorasähkölämmitteisessä talossa sähkölasku pystytään pienentämään jopa kolmanneksella ilmalämpöpumpun avulla. Hyötyä ei saada ainoastaan suorasähkölämmitystaloissa, sillä lähes samoihin säästölukemiin päästään myös vesikiertoisissa öljyllä tai sähköllä lämpiävissä lämmitysjärjestelmissä. Myös puulämmityksessä ilmalämpöpumpusta on hyötyä, sillä sen avulla lämpö saadaan leviämään hyvin. 

Erinomainen hankinta myös mökille

Ilmalämpöpumppu on erinomainen hankinta myös kesämökeille, jossa jäähdytyksen avulla saavutetaan helposti optimaalinen sisälämpötila.

Monet luulevat jäähdyttämisen olevan kallista ja kumoavan talven aikana ilmalämpöpumpusta saadun säästöhyödyn, mutta Holopaisen arvion mukaan jäähdytys tulee maksamaan 120 neliöisessä talossa vain noin euron vuorokaudessa. Kun ottaa huomioon Suomen kesän keskimääräiset lämpötilat, ei laskua tarvitse pelätä.

Ilmalämpöpumppua hankkiessa pumpun laatuun ja ostopaikkaan kannattaa kiinnittää huomiota, jotta välttyy ikäviltä yllätyksiltä.

– Reilun kymmenen vuoden investointia tehtäessä kannattaa valita tunnettu merkki ja ostaa laite luotettavalta yritykseltä, Holopainen vinkkaa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.