Onko ystävyytenne hiipumassa? Nämä merkit paljastavat

Epäiletkö, että joskus niin lämmin ja tiivis ystävyyssuhteesi olisi väljähtymässä? Ette ehkä soittele tai tapaa kuten ennen, etkä enää tiedä ystäväsi elämästä mitään. Onko kyse vain ohimenevästä vaiheesta vai voiko ystävyytenne olla hiipumassa lopullisesti?

Jotkut ystävyydet kestävät läpi elämän, toiset taasen loppuvat hyvin lyhyeen. Hyvän ystävyyden säilyttämiseksi tulee suhteeseen panostaa aidosti – usein ne lopahtavatkin yrityksen puutteeseen. Nämä seikat voivat kieliä siitä, että ystävyytesi vetelee viimeisiään.

1. Välttelette toisianne

Mikäli ystäväsi valitsee seurakseen nykyään aina jonkun muun kuin sinut, voi ystävyytenne olla hiipumassa pikkuhiljaa pois. Kyseessä voi olla myös pelkkä etäisyydenotto, mikä voi joskus olla hyvinkin virkistävää. Jos ystävältäsi ei ajan kuluessakaan lohkaise yhtään ajastaan sinulle, voi suhteenne olla pian ohi. Saatat myös itse vältellä ystävääsi. Kysy itseltäsi, miksi?

2. Jaatte erilaiset arvot ja tavoitteet

Jos ette ystäväsi kanssa enää koe asioita samoin ja arvomaailmanne alkavat olla hyvin erilaiset, voi se kieliä tiiviin suhteenne loppumisesta. Ihmiset kasvavat ja mikäli toistuvasti huomaat suhtautuvanne täysin eri tavoin elämän pieniin ja suuriin asioihin, on luonnollista ettette nauti enää toistenne seurasta kuten ennen. 

3. Väliltänne puuttuu luottamus

Luottamus on yksi tärkeimpiä asioita missä tahansa ihmissuhteessa. Kun se kerran on mennyt, voi sen palauttaminen olla yllättävän vaikeaa. Jos et enää luota ystävääsi, on normaalia ettet ehkä halua olla hänen kanssaan niin paljon. Vaikka voisit viettää hänen kanssaan aikaa, et välttämättä tahdo avautua hänelle asioistasi kuten ennen.

4. Ette enää kommunikoi

Jos ette juuri koskaan pidä yhteyttä, tuskin voitte ylläpitää hyvää ystävyyttä. Ystävän kanssa halutaan jakaa asioita ja olla yhteydessä. Mikäli yhteydenpitonne vain vähenee ja keskustelut lyhenevät, saattaa tarinanne olla tiensä päässä.

5. Riitelette jatkuvasti

Erimielisyydet ovat täysin normaalia missä tahansa ystävyydessä, ei sen täydellistä pidä olla. Jos ette ystäväsi kanssa enää kuitenkaan voi puhua asioista ilman, että ne johtavat aina väittelyyn, tai jopa riitaan, voi tilanne käydä sietämättömäksi. Jatkuva erimielisyys voi olla hyvin kuluttavaa ja harva sellaista elämäänsä kaipaa.

Lähde: vainlife.com

Lue myös:

    Uusimmat