Onko tämä seuraava turistimagneetti koronarajoitusten poistuttua? Dildo huvittaa nimellään, mutta viehättää idyllisyydellään

Onko tämä seuraava turistimagneetti koronarajoitusten poistuttua? Dildo huvittaa nimellään, mutta viehättää idyllisyydellään 2:11
Dildon korkean kukkulan päällä koristaa myös Hollywood-tyyliin paikkakunnan nimi.

Kanadan Newfoundlandin saarella sijaitseva Dildo on pieni paikkakunta, jossa asuu reilu tuhat ihmistä.

Ei ole toista paikkaa kuin Dildo. Tällä lauseella rauhallista paikkakuntaa kuvaillaan sen omilla verkkosivuilla.

Vaikka paikalliset tietävätkin, kuinka huvittavalta paikkakunnan nimi kuulostaa ulkopuolisen korvaan, he osaavat olla asuinseudustaan ylpeitä ja onnellisia.

Dildossa on kaikki mitä tarvitset: idyllinen ympäristö kylämäisine tunnelmineen.

Turismi kasvoi hetkessä räjähdysmäisesti

Hulvattoman nimen omaava paikkakunta tuli suuren yleisön tietoon kesällä 2019, kun yhdysvaltalainen talk show-juontaja Jimmy Kimmel mainitsi Dildon eräässä sketsissään.

Kimmel halusi nimetä itsensä Dildon pormestariksi ja sai letkautuksellaan valtavan turismivyöryn Newfoundlandin saarelle.

Suosio oli suurempaa kuin dildolaiset olisivat ikinä osanneet odottaa. Sen kunniaksi Dildon korkean kukkulan päälle on nostettu myös Hollywood-tyyliin paikkakunnan nimi.

Paikallinen olutpanimon pitäjä Angie Reid pitää Kimmelin sketsiä kuin lahjana Dildolle.

– Voisi sano, että saimme noin 11 miljoonan dollarin arvoisen mainostuksen ilmaiseksi. Se oli häneltä hieno teko.

Panimon myynnit nousivat niin, että yritys osti itselleen myös naapurin tontin pationsa laajentamiseksi sekä rakennutti laiturin panimon edustalle.

Myös George House B&B -majataloa pitävä Todd Warren kertoo, että varauksia on tullut kiitettävästi. Tosin koronapandemia verottaa tulevaa kesää ja myös majatalon ovet ovat parhaillaan säpissä.

Yrittäjät pysyvät vaikeasta ajasta huolimatta toiveikkaina.

– Muutamilla vakioasiakkailla on vielä varaus voimassa loppukesälle. Toivotaan, että he pääsevät toteuttamaan vierailunsa silloin.

Lue myös:

    Uusimmat