Norjalaisässälle pettymys loppusuoralla – Etiopian juoksuhirmut pehmittivät Ingebrigtsenit

Etiopialainen Muktar Edris puolusti onnistuneesti miesten 5 000 metrin maailmanmestaruuttaan yleisurheilun MM-kisoissa Dohassa maanantaina. Norjan Jakob Ingrebrigtsen putosi loppusuoralla viidenneksi.  

Edris ja hänen maanmiehensä Selemon Barega ohittivat Ingebrigtsenin viimeisessä kaarteessa ja säntäsivät kärkisijoilla maaliin. Pronssia otti Kanadan Mohammed Ahmed

Finaali oli todella kovavauhtinen – kiitos hurjaa vauhtia heti alusta pitäneiden etiopialaisten. Edris (12.58,85) ja Barega (12.59,70) juoksivat alle 13 minuutin. Ingebrigtsen (13.02,93) jäi mitalista vajaan kahden sekunnin päähän. 

Jakobin vanhemmat veljet Henrik ja Filip Ingebrigtsen taipuivat pahasti. Henrik hyytyi jo kahden kilometrin kohdalla ja Filip keskeytti viimeisellä kilometrillä romahdettuaan kärkivauhdista. 

5 000 metrin alkuerissä oli ylimääräistä draamaa, kun Jakob Ingebrigtsenin suoritus ensin hylättiin Iso-Britannian protestin seurauksena, mutta Norjan valitus meni läpi, ja hallitseva Euroopan mestari pääsi loppukilpailuun. 

Lue myös:

    Uusimmat