Uudenlainen kamera yllätti MM-kisoissa, naisurheilijat ärähtivät kuvakulmasta – "Epämukavaa, erittäin kyseenalaista"

Yleisurheilun MM-kisojen televisiolähetyksissä esitelty uusi kuvakulma on kerännyt kritiikkiä. 

Dohan kisalähetyksissä on voinut seurata pikajuoksijoiden valmistautumista 100 metrin matkalle niin sanotusta lähtöviivakamerasta, joka kuvaa yllä olevaa, telineisiin kyyristynyttä urheilijaa radan pinnasta. 

– Aiemmin kamerat ovat kuvanneet urheilijoita vain sivusta ja päältä. Uudet kamerat vangitsevat intensiiviset hetket juuri ennen starttia, kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n lähetysjohtaja James Lord ihasteli kisojen alla

Uudenlainen kamera on osoittanut yleensä urheilijan kasvoihin, mutta välillä, jos urheilija on telineissään hyvin etupainoisesti, televisiokuvassa on näkynyt kilpailijan keski- ja jopa alavartalo. 

Saksan maajoukkuejuoksijat ottivat uuden keksinnön puheeksi 100 metrin välierien yhteydessä sunnuntaina. 

– Oliko tämän kameran kehittelyssä mukana naisia? En usko, pikajuoksija Gina Lückenkemper totesi T-Onlinen mukaan

– Menemme alas telineisiin niukoissa vaatteissa, ja meitä kuvataan alhaalta. Mielestäni se on epämukavaa. En tiedä mitä mieltä te olisitte, jos teitä kuvattaisiin tuosta perspektiivistä, juoksija jatkoi saksalaistoimittajille. 

– Se on erittäin kyseenalaista, että kameroita on sijoiteltu noin, Lückenkemperin joukkuetoveri Tatjana Pinto komppasi.

Saksan joukkue teki virallisen protestin kameroista naisten 100 metrin välierien jälkeen. IAAF on luvannut pimentää kamerat, kun urheilijat ovat telineissä ja laittaa ne päälle, kun juoksijat ponnahtavat telineistä. Näin vauhtiaan kiihdyttävistä urheilijoista saadaan kuvaa takaa päin. 

Lückenkemperiä mietityttää myös se, mihin kuvat päätyvät. 

– Videon pitäisi poistua serveriltä 24 tunnin päästä kuvaushetkestä, mutta kukaan meistä ole todistamassa tätä. Meidän pitää vain luottaa siihen, välierissä sijalle 20 tullut Lückenkemper päättää. 

Lue myös:

    Uusimmat