Nokia jättänyt jo monumenttejaan maailmalla – VIP-bileiden aika ohi?

Matkapuhelinvalmistajana Nokia on pyrkinyt ihmisten arkeen ja mielikuviin sponsoroimalla niin konserttisaleja kuin lumilautailijoitakin.

Aalto-yliopiston markkinoinnin professori Jaakko Aspara toteaa, että painopistettään muuttava Nokia ei tarvitse kuluttajien huomiota entiseen tapaan.

Näin Nokian viestintä vastasi sponsorointien jatkuvuudesta:

"Nokia kertoi kaupasta eilen ja arvioi samalla, että se saatetaan päätökseen ensi vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä. Tarkoitus on, että siirtyviin yksiköihin liittyvät voimassaolevat sponsorointisopimukset siirtyvät kaupan myötä. Lisätietoa on kuitenkin saatavilla vasta integraatiosuunnittelun päätyttyä."

Alla poimintoja Nokian ostamasta näkyvyydestä Suomessa ja maailmalla.

Areenoilta verkkoon

Yksi Nokian monumenteista maailmalla on vuonna 2007 valmistunut Nokia Theatre -konserttiareena Los Angelesissa Yhdysvalloissa. Nokia on sen avulla tuonut tuotemerkkiään ja puhelimiaan esille viihdealan tapahtumissa, kuten Emmy-gaaloissa. Samasta kompleksista löytyy myös pienempi Club Nokia -keikkapaikka.

Aiemmin Nokialla oli New Yorkissa vuonna 2005 avattu Nokia Theater, joka kuitenkin muuttui Best Buy -ketjun brändäämäksi viisi vuotta myöhemmin. Nokia perusteli vetäytymistään sillä, että se keskittyy tavoittelemaan asiakkaita verkossa.

Nokialla oli tapahtumakeskus myös Dallasin lähellä vuosina 2004-2010.

Kaikkein tutuin suomalaisille lienee kuitenkin Nokia-konserttitalo Tallinnassa.

Mukana "skenessä"

Nokia on joutunut ponnistelemaan myös Suomessa saavuttaakseen älypuhelimista ja musiikkipalveluista kiinnostuneet kuluttajat.

Esimerkiksi vuonna 2012 Nokia käynnisti Suomessa tapahtumasarja Club Lumian, joka lupasi "ajankohtaisia ja ajattomia ulkomaisia dj-vieraita sekä laajan kattauksen kotimaisen skenen huippuja".

Yhtiö on myös tukenut muun muassa dj-kursseja.

"Lumilautailijan kännykkä"

Nokia on näyttäytynyt viime vuosina lumilautailijoiden sponsorina, millä on ruokittu mielikuvia kestävästä puhelimesta.

Yhtiö esimerkiksi ilmoittaa tukevansa Roope Tonteria vuoden 2014 talviolympialaisiin.

Vuonna 2011 yhtiön mainostempauksena oli lumilautailun SM-kisojen kuvaaminen N8-älypuhelimilla.

Nokian haara Intiassa on puolestaan tehnyt yhteistyötä jalkapalloseura Barcelonan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat