Nainen siivosi ullakkoa ja löysi hiussuortuvilla koristellun sormuksen – totuus korusta yllätti: "Tässä meillä on jotakin valtavan jännittävää"

0:54
Tämän otuksen piti olla kadonnut iäksi! Jättiläismehiläinen löytyi elossa

Ullakkoa siivonnut nainen teki puisen rasian sisältä todellisen löydön, jonka arvo lasketaan kymppitonneissa.

BBC:n antiikkiesineitä arvioiva Antiques Roadshow -ohjelma pääsi arvioimaan todellisen aarteen, kun ohjelmassa esiintyi ullakolta yllättävän löydön tehnyt nainen.

Ohjelmassa nainen kertoi siivonneensa edesmenneen appiukkonsa ullakkoa, kun hän löysi lukitun rasian. Rasiassa oli sormus, josta löytyi kaiverrus "C. Brontë".

Nimi kuuluu kuuluisalle kirjailijalle

Nimi ei kuulunut naisen suvulle. Pian nainen ymmärsi, että nimi saattaisi viitata kirjailija Charlotte Brontëën. Mukana kaiverruksessa oli vuosiluku, joka oli sama kuin Brontën kuolinvuosi.

Sormuksessa on sarana, joka avaa sormuksen. Korun sisällä on hiuksia. Nainen halusi antiikkiohjelmassa tietää, onko koru aito – ja hän saikin itselleen mieluisia uutisia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– On hyvin vähän syitä epäillä tätä, juontaja Geoffrey Munn analysoi.

Munnin mukaan kyseessä on niin sanottu "suremissormus", jonka avulla muistellaan kuolleita. Munnin mukaan Charlottella itsellään oli samantapainen rannekoru, jossa oli hänen siskojensa hiuksia. Hän arvioi sormuksen aidoksi.

– Tässä meillä on jotakin mielestäni täysin uskottavaa ja valtavan jännittävää.

Hinta kymmeniä tuhansia

Korun arvoa on vaikeaa arvioida, sillä koru itsessään ei ole kovin hintava, varsinkaan siinä tapauksessa, että hiukset eivät ole Brontën. Munn kuitenkin pitää niitä Brontën kutreina, mikä muuttaa hinnan täysin.

Jos historiallinen arvo otetaan huomioon, Munn arvioisi sormuksen hinnaksi 20 000 puntaa eli noin 23 000 euroa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Minulle olisi pitänyt tuoda tuoli, sormuksen löytänyt nainen kommentoi tietoa.

The Guardianin haastatteleman, Brontën sisaruksiin keskittyvän Brontë Society & Brontë Parsonage Museum -museon edustaja uskoo myös sormuksen aitouteen.

Museo ottaisi mielellään sormukseen osaksi kokoelmaansa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja