Rannalle ajautui Karvisen muotoisia puhelimia 35 vuotta, mutta miksi? Mysteeri ratkesi vihdoin

Ranskalaiselle rannalle huuhtoutui kymmeniä vuosia piirroshahmo Karvisen muotoisia puhelimia. Nyt laitteiden alkuperä on selvinnyt.

Ranskalaiselle rannalle on jo 35 vuoden ajan huuhtoutunut muovijätettä. Ilmiö on surullisen yleinen, mutta tämän rannan roskassa on jotakin erikoista: vuosikymmenten ajan rannalta on löytynyt Karvinen-kissahahmoa muistuttavien muovipuhelimien osia.

Kissapuhelimia löytynyt 1980-luvulta lähtien

Puhelin oli suosittu 1980-luvulla. Kyseessä on oranssi, makaavan kissan mallinen lankapuhelin, joka avaa silmänsä, kun luurin nostaa.

Kaikki Karviset eivät kuitenkaan päätyneet koteihin, sillä Iroisemeren rannikolta on 1980-luvulta lähtien löytynyt oransseja kissoja, joiden leviämisen syy on nyt löytynyt, kertoo BBC.

Tällaisesta puhelimesta on kyse. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Vuonna 2018 roskaamista vastustava järjestö Ar Vilantsou teki kissapuhelimesta muovisaasteiden symbolin. Rantoja siivoavat joukot olivat jo pitkään epäilleet, että kissat ovat karanneet mereen kontista, joka on pudonnut laivasta.

Muovikampanja johti ratkaisuun

Kun kissapuhelimista kertova muovikampanja keräsi suosiota, paikallinen maanviljelijä näki sen.

Hän oli löytänyt samanlaisen puhelimen 1980-luvun alussa, ja sattumalta nähnyt myös kontin, josta puhelimia karkaili mereen. Mies muisti myös kontin sijainnin: se makasi hylättynä luolassa, johon pääsee vain laskuveden aikaan.

Kontti löytyi kivien ympäröimästä luolasta

Roskaamista vastustava järjestö lähti miehen ohjeiden perusteella etsimään konttia. Mukaan otettiin Franceinfo-lehden toimittaja.

Uskomatonta kyllä, kontti löytyi kivien ympäröimästä luolasta. Lähistöltä löytyi myös lisää Karvisia.

Karvisia rannalla. Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Konttia ei voida siirtää

Vuosien saatossa kontti oli osittain hautautunut, eikä siihen pääse helposti käsiksi. Konttia ei voida siirtää, ja on epäselvää, miten paljon sen sisällä on vielä erilaisia esineitä – tai puhelimia.

Ar Vilantsou ja paikalliset viranomaiset aikovat jatkaa rantojen siivoamista puhelimista.

Karvinen roskaongelmana – tässä kuvia kissapuhelimista rannalla:

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja