Mainos

Nainen lainasi yli 100 000 euroa Mannerheimin Lastensuojeluliiton rahoja tyttärensä puolison yhtiölle – hovioikeus tuomitsi sakkoihin: "Unohdin kysyä lupaa"

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut sakkoihin naisen, joka lainasi yli 100  000 euroa Mannerheimin Lastensuojeluliiton rahoja tyttärensä puolison yhtiölle.

Tilitoimistoa pyörittävä nainen toimi Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen rahastonhoitajana ja kirjanpitäjänä. Sen lisäksi hän hoiti tyttärensä puolison osin omistaman kuljetusyhtiön kirjanpitoa.

Nainen lainasi yhtiölle yhteensä 110  000 euroa yhdistyksen rahoja kolmessa erässä. Hän ei ollut pyytänyt lainoille lupaa yhdistykseltä.

Yhdistys sai rahat takaisin. Kaksi ensimmäistä lainaerää yhtiö maksoi takaisin yhdistykselle korkoineen sovitussa ajassa. Viimeisen 35  000 euron erän maksoi suurimmalta osin naisen tilitoimisto.

"Unohdin kysyä lupaa"

Naista syytettiin luottamusaseman väärinkäytöstä. Nainen kiisti syytteen ja vetosi siihen, ettei yhdistykselle aiheutunut vahinkoa. Hän sanoi, että oli lainannut rahat huolehtiakseen yhdistyksen varojen tuottavasta sijoittamisesta, mutta oli unohtanut kysyä lainoihin lupaa.

Aiemmin käräjäoikeus oli hylännyt syytteen, mutta hovioikeus arvioi asiaa toisin. Hovioikeuden mukaan naisen oli pidettävä yhdistykselle syntynyttä tappion vaaraa varsin todennäköisenä.

Hovioikeus kiinnitti huomiota muun muassa yhtiön heikkoon taloudelliseen tilanteeseen. Yhtiö oli tappiollinen, mistä naisen täytyi olla tietoinen yhtiön kirjanpitäjänä, oikeus katsoi.

Hovioikeus tuomitsi naisen 40 päiväsakkoon, joista kertyy hänen tuloillaan maksettavaa 2  800 euroa. Oikeus otti rangaistusta lieventävänä seikkana huomioon sen, että nainen oli pyrkinyt poistamaan rikoksensa vaikutuksia maksamalla lainaa pois.

Hovioikeus antoi tuomionsa tiistaina.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja