Muistatko tämän? Belgian GP:stä tuli totaalinen hävitys – Mika Salo vähät välitti tuomariston vaatimuksista kahden tymäkän tällin jälkeen

1:17
Mika Salo muistelee vuoden 1998 Belgian GP:n rajua joukkokolaria

Vesisade on tuttu vieras Ardennien vuoristossa, Spa-Francorchampsin radalla ajettavassa Belgian GP:ssä. Kilpailu tunnetaan siitä, että olosuhteet saattavat vaihdella GP-viikonlopun aikana – jopa saman päivän sisällä tai radan eri osissa – suuresti.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Saudi-Arabian GP 3.-5.11.
Pe:
1. harjoitukset klo 15.25, 2. harjoitukset klo 18.55
La: 3. harjoitukset klo 15.55, aika-ajot klo 18.55, ennakkotunnelmat jo klo 18.00
Su: Saudi-Arabian GP klo 19.25, ennakkotunnelmat klo 18.30

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Jos olivat olosuhteet vaikeat lauantain aika-ajoissa, samaa voi sanoa 23 vuoden takaisesta kilpailusta. Vuoden 1998 Belgian GP muistetaan paitsi Jordan-tallin kaksoisvoitosta myös avauskierroksen kolarista, jossa oli osallisena 13 kuljettajaa 22:sta.

Yksi heistä oli Arrowsilla ajanut Mika Salo, jonka kohdalla kolari tarkoitti sitä, että kisaviikonloppu päättyi siihen eikä Salo päässyt osallistumaan uusintastarttiin.

– Ajoin lauantaina yhden elämäni isoimmista kolareista. Pääsin kisaan mukaan vara-autolla. Sitten oli tuo kolari lähdössä, ja olin mukana siinä. Ja se auto meni siinä. Meillä oli vielä yksi auto jäljellä. Juoksin varikolle, niin tiimikaveri istui siinä. Eli olin sivussa uudesta lähdöstä, Salo muisteli lauantain aika-ajojen jälkeen.

Salo kertoo olleensa kahden kovan tärskyn jälkeen niin kipeänä, ettei halunnut jäädä enää kisapaikalle. Hän sai Bernie Ecclestonelta luvan lähteä kotiin, mutta kilpailun tuomariston kanssa tilanne oli toinen.

Jutun yläreunassa olevalta videolta voit katsoa ja kuunnella Salon muistot 23 vuoden takaa ja sen, miten hän toimi joukkokolarin jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja