Sebastian Vettel raivosi rajun ulosajon jälkeen – jatkoi samaa linjaa aika-ajojen päätteeksi: "Parempi pelata varman päälle liian usein kuin liian harvoin"

Sebastian Vettel piti Lando Norrisin ulosajoa Belgian GP:n aika-ajoissa täysin tarpeettomana. Hän oli hetkeä aiemmin vaatinut kilpailunjohdolta punaisia lippuja huonojen olosuhteiden vuoksi.

Viimeinen aika-ajo-osio ehti vanheta vain noin kolme minuuttia ennen kuin Norris menetti autonsa hallinnan radan alkupään Raidillon-mutkassa ja ajautui kovasta vauhdista seinään.

Hänen perässään rataa kiertänyt Vettel pysähtyi varmistamaan, että Norrisilla on kaikki kunnossa. Ennen tätä Vettel kävi tiimiradiossa todella kuumana.

– Mitä minä sanoin! Vettel tuhahti kuultuaan kisainsinööriltään Norrisin ulosajosta ja punaisista lipuista.

– Mitä minä sanoin?! Punaiset liput! Vittu! Tämä oli täysin tarpeetonta.

Vettel esitti kritiikkinsä suoraan myös aika-ajojen jälkeisissä haastatteluissa.

– En usko, että Michael (kilpailunjohtaja Masi) on ylpeä aika-ajoista tai siitä, mitä tapahtui. On aina helppoa olla jälkiviisas, mutta mielestäni meidän pitäisi oppia hyödyntämään sitä tietoa, joka meillä on. Varikkopilttuussa tietoa on rajallisesti, koska se on kuin katsoisi ikkunasta ulos eikä silloin ole hajuakaan, mitä kolmen kilometrin päässä tapahtuu, Vettel sanoi Crash-sivuston mukaan.

– Kun ajoin kohti Eau Rougea ja aloin sen jälkeen nousta mäkeä ylös, radalla oli paljon vettä ja pyysin punaisia lippuja. Mielestäni viimeistä osiota ei olisi pitänyt koskaan aloittaa. On paljon asioita, joita olisimme voineet tehdä paremmin. On parempi pelata varman päälle yhden kerran liian usein kuin yhden kerran liian harvoin. Hyvä, ettei mitään tapahtunut, se on pääasia, mutta Landon kohdalla lopputulos olisi voinut olla toisenlainen. En usko, että hänellä oli siinä tilanteessa mitään tehtävissä.

Vettelin mukaan ongelma on siinä, että kaikilla kuljettajilla on kyllä mahdollisuus olla lähtemättä radalle, mutta kukaan ei halua vapaaehtoisesti luovuttaa hyvää lähtöpaikkaa muille.

– Päätöksen ei pitäisi olla täysin meidän varassamme.

– Alussa myöhäistimme session alkua, vaikka radalla oli vähemmän vettä (kuin päätösosion alussa), joten en täysin ymmärrä, miksi emme silloin vain aloittaneet ajamista. Kuten sanoin, jälkikäteen on aina helppo sanoa, mutta pääasia on, ettei näin tapahdu enää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja