MTV Uutisten tekemä paljastus Tage Lindbergin epäasiallisesta käytöksestä tuli Jutta Urpilaiselle yllätyksenä – näin hän muistelee ex-työkaverinsa toimintaa

MTV selvitti SDP-vaikuttaja Tage Lindbergin epäasiallista toimintaa – tästä on kyse 8:02
MTV selvitti SDP-vaikuttaja Tage Lindbergin epäasiallista toimintaa – tästä on kyse

SDP:n pitkäaikainen taustavaikuttaja Tage Lindberg on työskennellyt esimerkiksi Jutta Urpilaisen erityisavustajana ja kampanjapäällikkönä.

MTV Uutiset julkaisi viime kesänä selvityksensä, jonka mukaan SDP:n pitkäaikainen taustavaikuttaja Tage Lindberg olisi käyttäytynyt epäasiallisesti naisia kohtaan. Lindberg on työskennellyt esimerkiksi Jutta Urpilaisen erityisavustajana ja kampanjapäällikkönä.

Urpilainen sanoo, että kun juttu julkaistiin, Lindbergin epäasiallinen käytös oli hänelle uutta tietoa.

–  Silloin kun hän toimi minun erityisavustajanani, minulla ei ollut mitään tietoa tällaisesta, vaan hän hoiti hommansa hyvin asiallisesti. En ollut kuullut tämän tyyppisestä toiminnasta mitään, Urpilainen sanoo.

Tästä epäasiallisessa käytöksessä oli kyse

MTV Uutisten selvityksen mukaan pitkäaikaisen demarivaikuttajan Lindbergin kerrottiin käyttäytyneen epäasiallisesti nuorempia naisia kohtaan. Kyse on naisten mukaan ollut ahdistavista koulutus- ja mentorointitarjouksista.

Lindberg pahoitteli käytöstään MTV Uutisille syvästi, mutta vetosi myös vitsailuun sekä siihen, ettei ketään ollut pakotettu mihinkään. Hän myös sanoi, ettei tarkoitus ole ollut toimia ahdistavasti.

SDP teki myös oman selvityksensä Lindbergistä. SDP:n sisäisessä selvityksessä ilmeni, että Lindbergin tapauksessa oli ilmennyt epäasiallista käytöstä.

Työsuhde Suomen Ekonomeissa päättyi

Lindberg irtisanoutui Suomen Ekonomien palveluksesta sen jälkeen, kun julkisuudessa oli käsitelty hänen toimiaan.

Hänen työvelvoitteensa Ekonomeissa päättyi välittömästi, sillä hänellä ei enää ollut edellytyksiä hoitaa tehtäviään. Ekonomit on niin ikään käynnistänyt Lindbergin toimista selvityksen.

– Sisäisen selvityksen tulokset tai mahdolliset havainnot ovat luottamuksellisia, emmekä voi niitä työnantajan roolissa tuoda julkisuuteen. 

– Olemme keskustelleet näistä asioista avoimesti sisäisesti, ja työyhteisönä katsomme jo eteenpäin, viestitti järjestö STT:lle sähköpostissaan.

Lue myös nämä Lindbergin käytökseen liittyvät artikkelit: 

Lue myös:

    Uusimmat