SDP:n kansanedustaja Pinja Perholehto Tage Lindbergin epäasiallisesta toiminnasta: "Olen vihainen"

MTV selvitti SDP-vaikuttaja Tage Lindbergin epäasiallista toimintaa – tästä on kyse 8:02
MTV selvitti SDP-vaikuttaja Tage Lindbergin epäasiallista toimintaa – tästä on kyse.

MTV Uutisten selvityksen mukaan SDP-vaikuttaja Tage Lindberg on esittänyt epäasiallisia koulutustarjouksia nuoremmille naisille. SDP:n tuore kansanedustaja pitää tietoa peiliinkatsomisen paikkana koko puolueyhteisölle.

SDP:n uusi kansanedustaja ja puolueen nuorisojärjestön väistyvä puheenjohtaja Pinja Perholehto ottaa Twitterissä kantaa Lindbergin toimintaan.

– Aina, kun on valtaa, kuviteltua tai aitoa sellaista, on myös valtaansa väärin käyttäviä. Juuri heillä pitäisi olla erityinen vastuu toiminnasta, Perholehto kirjoittaa. 

Naispuoliset SDP-toimijat kertoivat MTV Uutisille Lindbergiltä saamistaan koulutus- ja mentorointitarjouksista, jotka he ovat kokeneet ahdistavina ja sopimattomina. Tarjouksiin on liittynyt muun muassa seksuaalisia vivahteita ja asioiden sekä tapahtumien salassapitoa.

MTV Uutiset on haastatellut aiheeseen liittyen yli kahtakymmentä SDP-toimijaa. Kaikki haastatellut eivät ole nostaneet Lindbergistä esille ahdistavia kokemuksia. 

Perholehdon mukaan kolme vuotta SDP:n nuorisojärjestön puheenjohtajana osoitti sen, kuinka korkea kynnys häirinnästä kertominen on. 

– Ajattelen, että jopa kertomisen kynnystä korkeampi voi olla silti kynnys antaa lupa puuttua kokemaansa. Pelätään uran, maineen, ystävien, ehkä koko oman tulevaisuudenkin puolesta, Perholehto toteaa.

Perholehto pitää esiin tullutta tietoa Lindbergista peiliinkatsomisen paikkana koko puolueyhteisölle.

– Häirintä ja epäasiallinen käytös on aina tuomittavaa. On pystyttävä parempaan. 

"Vaikuttaja-aseman väärinkäyttöä ei pidä suvaita"

SDP:n puoluelehti Demokraatin päätoimittaja Petri Korhonen rinnasti Twitterissä Lindbergin toiminnan vastikään puheenaiheeksi nousseen Rammstein-yhtyeen toimintaan.

– Näyttää siltä, että Rammstein ei ole ainoa yhteisö, jolla on ns. nollarivitoimintaa. Vallalla tai vallan luo pääsemisellä houkutteleminen ei ole ikinä oikein - se on oman vaikuttaja-aseman väärinkäyttöä jota ei pidä suvaita, Korhonen tviittaa.

Lindberg kirjoitti Demokraattiin vaalisarjan tämän vuoden eduskuntavaaleissa. Hänellä on historia pitkän linjan taustavaikuttajana SDP:ssä ja suomalaisen politiikan kulisseissa. 

SDP on käynnistänyt tapahtuneesta myös sisäisen selvitysprosessin, joka alkoi puolueelle tehdystä häirintäilmoituksesta. Demarinuoret on tuominnut tänään maanantaina verkkosivuilla julkaisemassaan uutisessa kaikenlaisen häirinnän sekä vallan väärinkäytön niin omassa toiminnassaan kuin myös puolueessa ja yhteiskunnassa.

Lue myös:

    Uusimmat