SDP:n sisäisessä selvityksessä ilmeni epäasiallista käytöstä Tage Lindbergin tapauksessa

MTV selvitti SDP-vaikuttaja Tage Lindbergin epäasiallista toimintaa – tästä on kyse 8:02
MTV selvitti SDP-vaikuttaja Tage Lindbergin epäasiallista toimintaa – tästä on kyse.

Puolue valmistelee eettisiä pelisääntöjä.

SDP:n sisäisessä selvityksessä on ilmennyt, että demarivaikuttaja ja työmarkkina-asiantuntija Tage Lindbergin tapauksessa on ilmennyt epäasiallista käytöstä. 

Epäasiallinen käytös nousi esiin MTV Uutisten tekemästä selvityksestä aikaisemmin kesäkuussa. Selvityksen mukaan pitkäaikaisen demarivaikuttajan Lindbergin kerrottiin käyttäytyneen epäasiallisesti nuorempia naisia kohtaan. Kyse on naisten mukaan ollut ahdistavista koulutus- ja mentorointitarjouksista. Lindberg kiisti syytökset.

Puolue ei avaa tarkemmin yksityiskohtia julkisuuteen, viestitetään SDP:stä.

Puolueen mukaan häirintäyhdyshenkilöt ovat selvittäneet Lindbergin toimia asianosaisten kesken.

– Selvityksessä ilmeni epäasiallista käytöstä. Henkilö ei ole enää mukana puolueen toiminnassa, ja asia on puolueen osalta loppuun käsitelty. Emme avaa yksityiskohtia julkisuuteen emmekä tiedota asiasta.

SDP:n puoluetoimisto vastasi STT:n kysymyksiin sähköpostein.

Puoluetoimiston mukaan SDP:n puoluehallitus on saanut asiasta selvityksen kesäkuun puolivälissä ja käsitellyt sen myötä tilannetta.

– Kokouksessa painotettiin, että SDP:n toiminnassa ei voida hyväksyä minkäänlaista epäasiallista käyttäytymistä, häirintää tai syrjintää.

Kokouksessaan puoluehallitus linjasi puolueen yhdenvertaisuussuunnitelman päivittämisestä ja häirintätapausten nykyistä paremmista käsittelytavoista.

– Lisäksi puoluevaltuustolle on jo valmistelussa puolueen eettisten ohjeiden periaatesääntö, ja henkilökunnan ja jäsenjärjestöjen koulutusta häirintään puuttumisesta ja sen tunnistamisesta lisätään, puoluetoimisto kertoo viestissään.

SDP:n verkkosivuille on lisätty anonyymi lomake, jolla epäasiallisesta käytöksestä voi ilmoittaa. SDP:n jäsenistöä on ohjeistettu, kuinka häirintätilanteissa tulee toimia.

Lindberg kertoi MTV:n haastattelussa, ettei kenenkään tahdon vastaisesti ole tehty mitään. Hän vetosi vitsailuun ja sarkasmiin ja pahoitteli syvästi tapahtunutta. Lindbergin ei väitetä syyllistyneen rikoksiin. Väitetyt tapaukset sijoittuvat noin kymmenen vuoden aikajanalle.

STT ei ole tavoittanut Lindbergiä kertomaan omaa näkemystään.

Työsuhde Suomen Ekonomeissa päättyi

Tage Lindberg irtisanoutui Suomen Ekonomien palveluksesta sen jälkeen, kun julkisuudessa oli käsitelty hänen toimiaan.

Hänen työvelvoitteensa Ekonomeissa päättyi välittömästi, sillä hänellä ei enää ollut edellytyksiä hoitaa tehtäviään. Ekonomit on niin ikään käynnistänyt Lindbergin toimista selvityksen.

– Sisäisen selvityksen tulokset tai mahdolliset havainnot ovat luottamuksellisia, emmekä voi niitä työnantajan roolissa tuoda julkisuuteen. Olemme keskustelleet näistä asioista avoimesti sisäisesti, ja työyhteisönä katsomme jo eteenpäin, viestitti järjestö STT:lle sähköpostissaan.

Lue myös:

    Uusimmat