Näin demarijohto kommentoi MTV Uutisten Tage Lindberg -selvitystä – Sanna Marin ei ota kantaa

MTV selvitti SDP-vaikuttaja Tage Lindbergin epäasiallista toimintaa – tästä on kyse 8:02
MTV selvitti SDP-vaikuttaja Tage Lindbergin epäasiallista toimintaa – tästä on kyse.

SDP:n johtohahmot Matias Mäkynen ja Niina Malm ovat ottaneet kantaa MTV Uutisten selvitykseen Tage Lindbergin epäasiallisesta käytöksestä. Puolueen istuva puheenjohtaja Sanna Marin ei asiaa kommentoi.

MTV Uutiset julkaisi maanantaina selvityksen, kuinka pitkäaikaisen demarivaikuttaja Lindbergin kerrotaan käyttäytyneen epäasiallisesti nuorempia naisia kohtaan. Kyse on naisten mukaan ahdistavista koulutus- ja mentorointitarjouksista.

Lindberg kiistää syytökset, mutta kertoi MTV:lle olevansa pahoillaan. Hänen ei väitetä syyllistyneen rikoksiin.

SDP:n 3. varapuheenjohtaja Matias Mäkynen kirjoitti maanantaina Facebookissa, että asiattomalle käytökselle ei ole sijaa puolueessa.

– Toiminnasta saatujen tietojen perusteella on kyse vallan väärinkäyttämisestä, jonka osa naisista on kokenut häiritsevänä. Paljastunut toiminta on vastoin turvallisen puoluetoiminnan periaatteita ja täysin tuomittavaa, Mäkynen sanoo.

– Häirinnälle ja valta-aseman väärinkäytöksille ei ole mitään sijaa SDP:ssä. MTV:n uutisoimat tapahtumat ovat puolueessa selvityksessä tehdyn häirintäilmoituksen myötä.

Valta ja vastuu käsi kädessä

SDP:n 1. varapuheenjohtaja Niina Malm kirjoittaa niin ikään Facebookissa, että valta ja vastuu käyvät käsi kädessä.

– Vallan väärinkäyttö ei kuulu politiikkaan, ei mihinkään, hän kirjoittaa.

– SDP:n perusarvoja on tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Jos näihin ei voi sitoutua, ei voi sitoutua myöskään puolueeseen.

Sanna Marin ei halunnut tuoreeltaan maanantaina ottaa kantaa MTV Uutisten kysyessä kommenttia aiheesta. SDP:n johdossa on sovittu, että kommentit antaa puoluesihteeri, viestitti Marin avustajansa kautta.

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kertoi aiemmin MTV Uutisille puolueen selvittävän Tage Lindbergin toimintaa.

Sisäinen selvitys alkoi puolueen jonkin aikaa sitten saamasta häirintäilmoituksesta.

Ennen häirintäilmoitusta Rönnholmilla ei ole ollut tiedossa edes huhuja Lindbergin epäasiallisista toimintatavoista nuorempiin naisiin kohdistuen.

Lue myös:

    Uusimmat