MM-kultamies nostettiin NHL-kokoonpanoon – Erik Haulan tilanteesta huolestuttavaa tietoa

NHL-seura Carolina Hurricanes on nostanut suomalaishyökkääjä Eetu Luostarisen kokoonpanoonsa loukkaantuneen Erik Haulan tilalle.

Alkukauden 14 ottelussaan peräti kahdeksan maalia iskenyt Haula jäi sivuun viime lauantaina pelatun ottelun jälkeen. Tuossakin pelissa suomalainen takoi tehot 1+1.

Carolinan päävalmentaja Rod Brind'Amour kertoi Haulan tilanteen johtavan juurensa koko viime kauden pilanneeseen polvivammaan.

– Se on ollut pitkällinen vaiva. Voin kertoa, että kyse on hänen polvestaan, joka on vaivannut häntä, Brind'Amour paljasti keskiviikkona.

– Me olemme varovaisia ja varmistamme, että hän voi hyvin ennen kuin tulee takaisin.

Brind'Amourin mukaan vamma on aktivoitunut hiljattain, mutta yksittäistä kolausta tai muuta syytä ei tiedetä. Kyse ei kuitenkaan ole rakenteellisesti vammasta, joten murtumasta ei ole valmentajan mukaan kyse. Haulan tilannetta seurataan edelleen päivä kerrallaan.

Luostarinen, 21, siirtyi Carolinan organisaatioon pelattuaan keväällä Leijonien MM-kultajoukkueessa. Hänen kisansa jäivät kesken loukkaantumisen takia.

KalPa-kasvatti on tehnyt AHL:ssä kauden 10 ottelussaan pisteet 5+2=7. Keskushyökkääjä voi saada tulikasteensa NHL:ssä jo torstaina kotiottelussa New York Rangersia vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat