Mitä ParkkiPate oikein yritti? IL: Haastoi miehen oikeuteen pikkuhilujen tähden, mutta yllätti päivää ennen käräjiä

Invalupa ei pelastanut vammaista naista pysäköinnin valvontamaksulta – päälle maksettava vielä 3000 euroa ParkkiPaten oikeuskuluja 1:16
KATSO MYÖS: Invalupa ei pelastanut vammaista naista parkkisakolta. Hän sai maksettavakseen vielä 3 000 euroa ParkkiPaten oikeuskuluja. Videolla Rikospaikan reportaasi vuodelta 2019.

Iltalehti kertoo yksityisen pysäköinninvalvontayrityksen ja pirkanmaalaismiehen erikoisesta väännöstä, joka lopulta päättyi juuri ennen oikeuskäsittelyä.

Pirkanmaalla asuva nainen oli pysäköinyt auton Hämeenlinnassa sijaitsevalle pysäköintialueelle. Pysäköintimaksua ei voinut suorittaa kuin mobiilisovelluksella, ja koska naisen puhelimessa ei ollut sopivaa sovellusta, soitti hän Iltalehden mukaan miehelleen ja pyysi tätä hoitamaan maksun.

Kun nainen pääsi puhelimesta, oli auton luokse saapunut yksityisen pysäköinninvalvontayritys ParkkiPaten pysäköinnintarkastaja. Maksu kuitenkin suoritettiin, eikä parkkisakkoa kirjoitettu.

Muutamaa viikkoa myöhemmin postiluukusta kolahti valvontamaksuvaatimus perintäkuluineen, sillä pysäköintimaksu oli ollut muutaman minuutin myöhässä.

Iltalehden haastattelema mies yritti saada parkkisakkoa kumottua, koska 0,90 euron hintainen pysäköinti oli maksettu – vaikkakin hieman myöhässä.

Vastaaja kiisti hänelle osoitetut vaatimukset siitäkin syystä, että hän ei ollut itse kuljettanut autoa, vaan kuljettajana oli ollut hänen vaimonsa. ParkkiPate ei kuitenkaan perääntynyt.

Mies vei asian kuluttaja-asiamiehelle, aluehallintovirastoon sekä kuluttajariitalautakuntaan. ParkkiPate puolestaan haastoi hänet Pirkanmaan käräjäoikeuteen ja haki 1 500 euron korvausta.

Kaikesta huolimatta ParkkiPate kuitenkin perui kanteensa yllättäen viime syksynä – juuri käsittelyä edeltäneenä päivänä.

ParkkiPate maksoi viulut

Käräjäoikeus tuomitsi kanteesta luopuneen ParkkiPaten maksamaan vastaajan oikeudenkäyntikulut. 

Tämä oli hoitanut asioitaan itse ja kertoi käyttäneensä lakiasioiden selvittämiseen yhteensä yli 25 työtuntia sekä joutuneensa jättämään istuntopäivälle kaavaillut asiakastapaamiset väliin.

Käräjäoikeuden MTV Uutisille toimittamista papereista selviää, että mies vaati ensin yli 6 000 euron korvausta ajastaan, mutta kohtuullisti vaatimustaan lopulta 2 500 euroon. Pirkanmaan käräjäoikeus päätyi laskemaan kohtuullisiksi kustannuksiksi 500 euroa.

Lähteet: Iltalehti, Pirkanmaan käräjäoikeus

Lue myös:

    Uusimmat