Miksi kaunis ihminen seurustelee ruman kumppanin kanssa? Taustalla yllättävän yksinkertainen selitys!

Suurin osa meistä väittää kiven kovaan, että sisäinen kauneus ratkaisee, mitä tulee partnerin valintaan. Silti pariskunnat, joiden osapuolet eivät ole yhtä viehättäviä, keräävät osakseen kummaksuvia katseita.

"Tuolla miehellä täytyy olla paljon rahaa."

"Jaakko voisi saada niin paljon kauniimmankin naisen!"

Amerikkalaiset tutkijat ovat saaneet selville, miksi pariskunnat eivät aina muodostu tasapuolisen viehättävistä yksilöistä. Vastaus on yllättävän yksinkertainen: Kaikki nimittäin riippuu siitä, miten pitkään pariskunta on tuntenut toisensa ennen seurustelua.

Sellaiset kumppanit, joiden seurustelu alkaa pian tutustustumisen jälkeen, ovat todennäköisesti tasapuolisen viehättäviä, sillä pian alkava seurustelu perustuu fyysiselle vetovoimalle. Sen sijaan, jos pariskunta tuntee toisensa pitkään ennen seurustelua, muiden ominaisuuksien arvostus kasvaa ja ulkonäön merkitys pienenee. Tällöin on todennäköisempää, että pariskunnan toinen osapuoli voi olla toista huomattavasti viehättävämpi.

Ystävyydestä rakkautta

Siispä, jos kaunis nainen tapaa miehen, joka ei vastaa hänen kauneusihanteitaan (eikä kyseessä ole taloudelliselle tarpeelle perustuva suhde), on luultavaa, että kaksikko tuntee toisensa melko kauan ennen kuin he aloittavat romanssin keskenään. Yhdessä vietetty aika voi sytyttää älyllisen tai henkisille arvoille perustuvan kipinän, joka syrjäyttää fyysisen kipinän puutteen.

Tällaiseen lopputulokseen tulivat amerikkalaisen Northwesternin yliopiston tutkijat, jotka haastattelivat kaikkiaan 167 pariskuntaa, joiden osapuolten viehättävyys vaihteli laidasta laitaan. Kaikki pariskunnat olivat tunteneet toisensa vähintään kolme kuukautta ennen seurustelun aloittamista, ja joidenkin pariskuntien suhde oli kestänyt haastattelun aikaan yli 50 vuotta.

Haastatteluista kävi ilmi, että mitä pidempään kumppanit olivat toisensa tunteneet ennen seurustelua sitä vähemmän painoarvoa he laittoivat toisen fyysisille ominaisuuksille. Tutkijat päättelivätkin selvityksen perusteella, että ystävyydestä todella voi syntyä rakkautta.

Lue myös:

    Uusimmat