Mies jakoi "ilmaisia isähalauksia" Pride-kulkueessa – koskettava teksti tuo kyynelet silmiin: "Kuvittele, että oma lapsesi kokee olevansa niin hukassa"

0:38
Yhdysvaltalaismiehen "ilmaiset isähalaukset" saivat uskomattoman vastaanoton ihmisiltä Pittsburghin Pride-kulkueessa.

Howie jakoi Pride-kulkueessa "ilmaisia isähaleja" ja sai uskomattoman koskettavan vastaanoton. 

Kun Pittsburghissa järjestettiin Pride-kulkue, Howie Dittman päätti osoittaa tukeaan. Mies pukeutui tuttaviensa kanssa kannustuspaitoihin, joissa luki "ilmaisia isähaleja" sekä "ilmaisia äitihaleja".

Kulkueen jälkeen mies halusi kertoa Facebookin kautta muille, miten tärkeiksi paidat osoittautuivat.

"Hän itki olkapäätäni vasten"

– Annoimme satoja halauksia. Satoja. Osa oli superiloisia. Mutta osa oli kuten näissä kahdessa kuvassa... Ja niitä oli ihan liikaa, Howie kuvaa.

Hän jakoi tekstinsä ohessa kaksi kuvaa, joissa halaa osanottajia tiukasti. Howien mukaan toisessa kuvassa esiintyvä mies potkittiin ulos kodistaan 19-vuotiaana, kun hänen seksuaalinen suuntautumisensa paljastui perheelle.

– Hän itki olkapäätäni vasten. Nyyhkytti. Puristi minua kaikella voimalla, joka hänestä irtosi. Koin pienen määrän siitä kivusta, jota hän kantaa joka ikisen päivän jokainen minuutti. Hänet hylättiin sen takia, ketä hän rakastaa, Howie kuvaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"En voi lakata ajattelemasta häntä"

Toisen halikaverinsa tarinaa Howie ei tiedä. Hän ei aluksi huomannut kyseistä nuorta naista marssilla, mutta nainen huomasi hänet.

– Kun hän tuli luokseni, hänen silmänsä olivat kyynelissä. Hän seisoi edessäni ja katsoi minuun surullisella, avuttomalla katsella, jota en koskaan unohda. Hän halasi minua niin voimakkaasti kuin saattoi. Ja minä halasin takaisin. Hän piti kiinni hyvin kauan, suli kiinni minuun, ja kiitteli minua loputtomasti, Howie kuvaa.

– En voi lakata ajattelemasta häntä. Mitä hän varmasti käykään läpi perheensä kanssa... Niiden, joiden pitäisi olla paikalla häntä varten, tapahtui mitä tahansa. Kenen luokse hän menee, kun kaipaa apua rakkaudessa, raha-asioissa tai vain elämän suhteen? Kenen kanssa hän jakaa vanhat muistot, joita vain hänen vanhempansa olivat todistamassa? Millaisia hänen juhlapyhänsä ovat? Miten usein hän toivoo sitä yhtä puhelua, jonka toisessa päässä olisi ehdoton rakkaus?

Howie kehottaakin kaikkia vanhempia kuvittelemaan, että kuvissa olisi hänen lapsensa.

– Kuvittele, että oma lapsesi kokee olevansa niin hukassa sinulta, että hän vajoaa täysin tuntemattoman ihmisen syliin ja nyyhkyttää loputtomasti, vain siksi, että tämä tuntematon ihminen pitää paitaa, jossa tarjotaan haleja isältä. Ajattele heidän kipunsa syvyyttä. Yritä kuvitella, miten syviä heidän haavojensa täytyy olla, Howie sanoo.

"Se oli elämän muuttava kokemus"

Howie kertoo tavanneensa aivan liikaa ihmisiä, joiden vanhemmat ovat pakottaneet heidät kantamaan kipua. Hän toivoo, että tekstin lukijat eivät toimisi samoin.

– Ja jos joku sattuu tuntemaan nämä kuvien ihmiset, olkaa kilttejä ja kertokaa heille, että he voivat ottaa yhteyttä milloin vain, jos he kaipaavat sijaisisää, jolle puhua.

Haastattelussa Howie kertoi, että alun perin hänen tarkoituksenaan oli vain auttaa ihmisiä paitansa avulla. Kokemus oli kuitenkin syvällisempi.

– Sitä ajattelee, että aikoo vain saada pari ihmistä hymyilemään, ja tietää tai ymmärtää lopulta näiden ihmisten kamppailun. Se oli elämän muuttava kokemus, todella, Howie kuvasi CBS Newsin haastattelussa.

CNN:lle Howie kertoi, että osa lapsensa hylänneistä vanhemmista on alkanut miehen tekstin nähtyään katua tekojaan. Moni onkin ottanut yhteyttä lapseensa Howien inspiroimana.

Lähteet: CBSNews.comFacebook.com, CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja