Perheelle selvisi, että Emily, 19, on lesbo – järkyttävä reaktio: "En rehellisesti ymmärrä, miten kukaan voi tehdä noin lapselleen"

Emily Scheckin perhe hylkäsi hänet tämän seksuaalisen suuntautumisen vuoksi. Perhe heitti kaikki Emilyn tavarat, kuten lapsuuskuvat ja tämän syntymätodistuksen, ulos kodistaan.

Kun Emily Scheckin vanhemmille selvisi, että heidän tyttärensä on lesbo, he eivät suhtautuneet asiaan hyvin. Emily, 19, oli juuri muuttanut yliopiston asuntolaan, kun hänen äitinsä löysi sattumalta sosiaalisesta mediasta kuvan Emilystä tyttöystävänsä kanssa, kertoo muun muassa brittisivusto Metro.

Vanhempien reaktio järkytti

Vanhemmat suhtautuivat tietoon tyttärensä seksuaalisesta suuntautumisesta järkyttävällä tavalla: he heittivät 19-vuotiaan tyttärensä tavarat ulos ja hylkäsivät tämän.

Yhdysvaltalainen Emily sai tiedon asiasta tekstiviestillä. Viestissä hänen äitinsä vaati tyttöä paitsi lopettamaan yliopisto-opintonsa, myös menemään terapiaan. Jos tyttö ei suostuisi, perhe hylkäisi hänet.

Emily kieltäytyi.

"En olisi koskaan, ikimaailmassa uskonut, että näin tapahtuisi minulle"

Perhe poisti Emilyn kaikki tavarat asunnostaan. Isä täytti Emilyn auton hänelle tärkeillä tavaroilla, kuten lapsuuskuvilla, leluilla ja urheilupalkinnoilla. Jopa Emilyn syntymätodistus oli autossa.

Perhe poisti myös kilvet autosta, koska ei enää halunnut maksaa tyttären vakuutuksia.

– En olisi koskaan, ikimaailmassa uskonut, että näin tapahtuisi minulle. Huonetoverini alkoivat itkeä. Minäkin aloin, Emily muistaa.

Vanhempien toiminta on herättänyt laajalti tyrmistystä.

– Kun hänellä on tuollaiset vanhemmat, tämä oli varmaankin parasta, mitä hänelle voi tapahtua, Jason sanoo Facebookissa.

– En rehellisesti ymmärrä, miten kukaan voi tehdä noin lapselleen. En voisi vähempää välittää lasteni seksuaalisesta suuntautumisesta, kunhan he vain ovat onnellisia ja terveitä, Lorna-Joan sanoo.

Äidin viesti: "Sinä oksetat minua"

Ennen Emily oli äitinsä kanssa hyvin läheinen. Seksuaalisen suuntautumisensa paljastuttua hän kuitenkin sai äidiltään vain vihaisia viestejä. Äidin viesteissä sanottiin muun muassa "julista itsesi tästä hetkestä alkaen itsenäiseksi, olet omillasi". Emilyä myös kiellettiin ottamatta yhteyttä perheeseensä.

Kun Emily pyysi syytä äitinsä toiminnalle, äiti vastasi "sinä oksetat minua".

Emily jäi ilman perheensä tukea. Rahaa hänellä oli 20 dollaria.

– Alussa en voinut ostaa edes ruokatarpeita. Tukeuduin vain huonetovereihini ja tyttöystävääni, Emily sanoo haastattelussa.

Joukkorahoituskampanja keräsi sata tuhatta dollaria

Koulu selvitti Emilyn rahatilannetta, mutta päätöstä ei saatu kuukausiin. Emilyn ystävä tuli hätiin: hän perusti joukkorahoitussivun Emilylle.

Kampanjan tavoite oli kerätä viisi tuhatta dollaria. 14 päivässä se keräsi sata tuhatta. Sivulla Emilylle sataa tukea.

– Rakkaus voittaa aina. Ole sinä, rakasta itseäsi, elä elämääsi itseäsi varten, Kristin sanoo.

– Lähetän kaiken rakkauden, jota minussa on, Emilylle. Olet rohkea, sinua rakastetaan, älä koskaan muutu. Maailmassa on vielä hyviä ihmisiä, Chloe kirjoittaa.

Rahasta seurasi kuitenkin myös ongelmia: Emily opiskelee urheilustipendillä, joka oli rahojen vuoksi vaarassa. Oppilaat eivät saa koulun mukaan käyttää urheilijastatustaan varainkeruuseen.

Lopulta Emily kuitenkin sai luvan pitää sekä paikan joukkueessa että lahjoitusrahat.

Emily ei ole valmis palaamaan kotiin

Emilyn isän mukaan Emily ”ei ole kertonut tarinasta kaikkea”, ja perhe kyllä hyväksyy hänen suuntautumisensa. Hylkäämisviestien tarkoitus oli isän mukaan painostaa tyttöä palaamaan kotiin, ja vihaiset viestit kirjoitettiin järkytyksen vallassa.

Emily uskoo perheensä edelleen rakastavan häntä, mutta kertoo, että heidän asenteensa muuttui vasta joukkorahoituskampanjan ja siitä seuranneen, Emilyä puolustavan julkisen tuen jälkeen.

Emily ei ole valmis palaamaan kotiin. Emilyn mukaan perhe on ilmoittanut, että hän ”on omillaan” niin kauan kuin ei palaa asumaan kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat