MTV Uutiset seuraa Pride-humua: Jopa 100 000 ihmistä juhlii Helsingin keskustassa

7:08

Helsinki Pride -kulkueeseen osallistuu lähemmäs 100 000 ihmistä, arvioi Helsingin poliisi Twitterissä. Poliisi arvioi aikaisemmin, että kulkueessa on noin 40 000 osallistujaa.

Kulkue lähti Helsingin Senaatintorilta Kaivopuistoa kohti kello 13.

Viime vuonna kulkueessa marssi 35 000 ihmistä.

Videolla kansanedustaja Jani Toivola ja Helsinki Priden tapahtuma- ja varainhankintapäällikkö Senni Moilanen keskustelevat viime maanantaina sukupuoli-identiteeteistä ja Helsinki Pridestä.

Seuraa lähetystä kulkueen alusta MTV Uutisten Facebookista!

Helsinki Pridea järjestävän HeSetan toiminnanjohtaja Aaro Horsma kertoi jo ennen puoltapäivää STT:lle odottavansa, että tänä vuonna kulkue on varmasti yhtä suuri kuin viime vuonna.

– Tunnelma on hyvä ja aurinkoinen, ja vaikka taivaalla on pilviä, ne ei meihin tällä hetkellä vaikuta, Horsma kertoi STT:lle kulkueen järjestäytyessä marssimaan kohti Kaivopuistoa.

– Odotamme päivältä hyvää tunnelmaa ja hyvää ohjelmaa puistojuhlassa, paljon hyviä kohtaamisia ihmisten kesken. Täällä kaikki hymyilee ja tervehtii toisiaan, Horsma sanoi.

Kulkueen etunenässä on 12 rekkaa, jotka kuljettavat osallistujia useista eri organisaatioista, järjestöistä ja yhdistyksistä.

Poliisi on paikalla turvaamassa tapahtuman kulkua. 

Kulkue huipentaa Helsinki Pride -viikon, jolla tuetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.

Helsingin poliisin mukaan kulkue vaikuttaa keskustan alueella laajasti liikenteeseen noin kello 12–16. Tapahtumaan osallistuvia ja muita keskustassa liikkuvia kehotetaan suosimaan päivällä julkisia kulkuneuvoja.

Jututimme Helsinki Pride -viikon suojelijaa, kansanedustaja Jani Toivolaa juuri ennen kulkueen alkua. Tältä näytti tunnelma Helsingin keskustassa!

Pride-viikon järjestävät seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia ja oikeuksia edistävä järjestö HeSeta sekä laaja joukko vapaaehtoisia. Tänä vuonna viikon teemana on ääni, minkä avulla on tarkoitus nostaa esiin ne äänet, jotka yhteiskunnassa vaiennetaan.  

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja