"Tältä homofobia näyttää" – Chrisin käskettiin poistua uima-altaalta "epäsopivan uima-asun" vuoksi

10:10

Amerikkalainen homomies poistettiin uima-altaalta epäsopivan uima-asun takia. Mies itse uskoo, että kyseessä oli seksuaalinen syrjintä, uutisoi Yahoo Lifestyle.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia uima-asut olivat Helsingin uimarannoilla 60 vuotta sitten!

Chris Donohoe oli viettämässä mukavaa päivää Encore Beach Clubilla, Las Vegasissa, kun altaalla miestä lähestyivät yhtäkkiä turvamiehet. Miehet pyysivät Chrisiä poistumaan, sillä hänen uima-asuvalintansa ei ollut näiden mukaan sopiva.

Chris kertoo, että kun hän puhui rantaklubin johtajan kanssa, häntä ympäröi jopa 5–7 turvamiestä. Viiden minuutin keskustelun jälkeen Chris saatettiin pois uima-altaalta.

– En tiennyt, että minut voitaisiin saada tuntemaan itseni niin noloksi ja häpäistyksi. En ole tuntenut niin vuosiin, Chris kertoo Yahoo Lifestylelle.

Ongelmana speedot?


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chris jakoi tapahtuneesta myös videoita Facebookiin. Klubin johtajan ja Chrisin riidan aiheena ovat selkeästi miehen speedot, miesten pikkuhousumalliset uimahousut.

Videolla kuvan ulkopuolella oleva mies sanoo, etteivät uimahousut ole klubin pukeutumiskoodin mukaiset.

Tosin Encore-klubin nettisivuilla ei ollut mainintaa siitä, että speedot olisivat kielletyt. Sivustolla vain mainitaan, että uima-asu vaaditaan, jotta paikkaan pääsee.

"Tältä homofobia näyttää"

Chris itse uskookin, että poistamisen syynä on todellisuudessa hänen seksuaalinen suuntautumisensa, sillä hän on homoseksuaali.

– Minun käskettiin poistua uima-altaalta päälläni Mr. Turk [-merkin] uima-asu, joka heidän mukaansa ei ollut yhtenäinen uima-allasjuhlien tyylin kanssa. Toisin sanoin minut heitettiin ulos, koska olin uima-asua käyttävä homomies, joka oli hiukan liian homo Encore Beach Club Las Vegasin sietokyvylle, Chris kirjoittaa Facebookissa.

– Tältä homofobia näyttää.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Johti pukukoodin muuttamiseen

Miehen mukaan turvamies oli sanonut hänelle, että uima-asusta oli tullut valitus. Chris muistaakin nähneensä altaalla kymmenen minuuttia ennen hänen poistamistaan kaksi miestä, jotka ohi kävellessään osoittelivat häntä ja nauroivat hänelle.

Klubin omistavan Wynn Resortsin edustaja Michael Weaver kommentoi, että speedokiellosta ilmoitetaan selkeästi klubin sisäänkäynnillä.

Nyt omistajan mukaan tätä sääntöä arvioitiin uudelleen ja speedokielto poistettiin. Nykyisin sekä naisilla että miehillä "säädyttömät ja "rivot" uima-asut ovat kiellettyjä.

Weaver myös pahoittelee tapahtunutta, ja kertoo, että kaikki LGBTQ+ -yhteisön jäsenet ovat tervetulleita heidän klubilleen seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta.

Lähteet: Yahoo Lifestyle, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja