Microsoft ja Vihti tekivät yli 12 miljoonan euron tonttikaupat

Microsoft ja Fortum yhteistyöhön: Microsoft rakentaa Suomeen"miljardiluokan"datakeskusalueen 2:05
Katso myös video: Fortum kertoo pääkaupunkiseudun datakeskushankkeesta.

Ohjelmistojätti Microsoft ja Vihdin kunta ovat allekirjoittaneet tonttikaupat tulevan datakeskuksen maa-alueesta.

Noin 12,3 miljoonan euron arvoinen kauppa sinetöitiin Microsoftin ja Vihdin kunnan edustajien allekirjoituksilla 15. kesäkuuta, kertoo Vihdin kunta tiedotteessaan.

– Microsoftin datakeskus on Vihdin yli 500-vuotisen historian suurin investointi ja olemme äärimmäisen iloisia voidessamme toivottaa Microsoftin tervetulleeksi Vihtiin, sanoo Vihdin kunnanjohtaja Erkki Eerola tiedotteessa.

Vihtiin Rostin yrityspuistoon rakentuva datakeskus on osa Microsoftin datakeskusaluetta, johon kuuluu kolme erillistä ja itsenäisesti toimivaa, toistensa kanssa synkronoituvaa keskusta.

Kaksi muuta datakeskusta on suunnitteilla Espooseen ja Kirkkonummelle.

Uudellemaalle kaavaillut keskukset ovat Suomen suurimpien ICT-investointien joukossa. Microsoftin mukaan keskuksissa käytettävä sähkö on päästötöntä, uutisoitiin kesäkuun alussa.

Hanke on merkittävä myös Microsoftin kumppanina toimivalle energiayhtiö Fortumille, joka aikoo hyödyntää Espoon ja Kirkkonummen satojen megawattien tehoisten keskusten hukkalämpöä kaukolämmön tuotannossa. Noin 40 prosenttia Espoon, Kirkkonummen ja Kauniaisten kaukolämpöasiakkaista saisi lämpönsä uusista datakeskuksista.

Lue myös:

    Uusimmat