Mercedeksen sisällä kipinöi: George Russell sai tiukkasanaisen käskyn tiimiradiossa

Japanin F1-kisan aikana Mercedeksen tiimiradiossa käytiin harvinaisen voimakassanainen keskustelu, kun George Russell pyrki vaikuttamaan tallin päätöksiin kamppailussa Lewis Hamiltonia vastaan.

Hamilton ja Russell olivat useaan otteeseen vastakkain Suzukan radalla. Kertaalleen Hamilton myös ajatti tallikaverinsa radan ulkoreunan likaiselle osalle.

Lopulta kummallakaan ei ollut asiaa palkintopallitaisteluun. Hamilton tuli maaliin viidentenä ja Russell seitsemäntenä.

Russellia ärsytti Mercedeksen lopun päätös ajattaa Hamilton hänen edelleen. Tästä Hamilton oli esittänyt pyynnön tallille, sillä Ferrarin Carlos Sainz teki takaa kovaa nousua, ja hänen vauhtinsa näytti selvästi edellä sinnitellyttä Russellia paremmalta.

– Miksi emme vaihda paikkoja viimeisellä kierroksella, ja hän jatkaa DRS-etäisyydellä, kun viime viikolla, jos hän ei taistele paremmista sijoista? Russell kyseli.

– Se on ohjeistus, George, vaihtakaa paikkoja, napakka vastaus varikkomuurilta kuului.

Päätös osoittautui lopulta oikeaksi. Sainz onnistui ohittamaan hitaamman Russellin, mutta Hamiltoniin nähden Ferrari-kuskin matka loppui kesken. Hamiltonin mukaan Mercedes hukkasi mahdollisesti myös Russellin kuudennen sijan viivyttelyllään.

– Jos olisimme vaihtaneet paikkoja (aiemmin), ehkä Georgella olisi ollut paremmin aikaa pidätellä (Sainzia) takanaan. Mutta koska hän yritti taistella minua vastaan, se kulutti renkaitani, ja se vain mielestäni mutkisti sitä, Hamilton uskoi The Race -sivuston mukaan.

Tallipäällikkö Toto Wolffin ollessa sairauslomalla asian selvitteleminen jäi yhtenä johtohahmoista toimivan viestintäpäällikkö Bradley Lordin vastuulle.

– He ajavat kovaa toisiaan vastaan. On helppoa lukea paljon radioviesteistä taistelun tuoksinassa. Kuten aina, puhumme nämä läpi kokouksessamme, kun paine ja lämmät ovat vähän laskeneet, Lord kommentoi Crash.netin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat