Mainos

Makwan Amirkhani myönsi rehdisti arviointivirheensä, vakava ongelma paljastui suomalaistähdelle jo alkulämmittelyissä – "Toivon, ettei kukaan tee tätä samaa virhettä"

9:56
Videolla Tulosruudun juttu Makwan Amirkhanin ottelusta.

Shane BurgosilleUFC:ssä hävinnyt Makwan Amirkhani joutui heti ottelun jälkeen sairaalahoitoon. Suomalaisottelija paljastaa tehneensä otteluun valmistautuessa suuren arviointivirheen.

Amirkhani hävisi Burgosille ottelun kolmannessa erässä teknisellä tyrmäyksellä. Suomalainen aloitti ottelun hyvin, mutta alkoi kuitenkin väsyä jo avauserän aikana todella pahasti. Väsymyksen syyksi paljastui myöhemmin voimakas nestehukka, ja Amirkhani kuljetettiin ottelun jälkeen välittömästi sairaalaan.

– Kauhea tärinä oli kropassa ja oli kylmä koko ajan. Huomasin, ettei nyt ole kaikki hyvin. Lääkäri sanoi, että suuri riski saada sydänkohtaus, Amirkhani kertoo MTV Urheilulle.

– Harmittaa ihan helvetisti. En ollut puoltakaan sitä, mitä olen oikeasti tällä hetkellä. Kaikista mutkista huolimatta menin tekemään jotain, mitä ei pitäisi tehdä, ellei ole 100-prosenttisesti kunnossa.

Amirkhani huomasi jonkin olevan pielessä jo verryttelyissä, kun hän väsyi todella nopeasti. Huolta herätti myös tieto siitä, ettei Amirkhani onnistunut nostamaan painoaan lainkaan virallisen punnituksen jälkeen. Huoli konkretisoitui jo ottelun avauserässä.

– Ensimmäisen minuutin jälkeen en pystynyt enää pitämään edes mun käsiä yhdessä kiinni. Kaikki muu oli vain taistelua sydämellä ja tahdonvoimalla.

Amirkhani ei kuitenkaan halunnut luovuttaa, vaikka hänen energiatasonsa olivat miltei nollissa.

– Siinä ei ollut mitään, mikä olisi liittynyt urheiluun. Se oli pelkästään selviytymistä. Fiksuna urheilijana olisi voinut heittää pyyhkeen kehään jo silloin, kun asteltiin sinne häkkiin, Amirkhani pohtii jälkeenpäin.

Amirkhani matkusti New Yorkiin vain kolme päivää ennen ottelua. Myöhäisellä saapumisajankohdalla saattoi olla osaltaan sormensa pelissä, sillä Amirkhani kärsi aikaerosta.

– Sisäinen kello oli Suomen kellossa. Vaikka olisi mennyt mihin aikaan tahansa nukkumaan, heräsin kuitenkin Suomen aikoihin. Kaikki tietää, että lepo on kaikki kaikessa, Amirkhani sanoo.

Amirkhani myöntääkin rehdisti tehneensä suuren virheen, kun matkusti USA:han vasta niin myöhään.

– Toivoisin, ettei kukaan Suomesta näin kauas lähtevä urheilija tekisi tätä samaa virhettä. Kyllä sä tarvitset siihen pari viikkoa, Amirkhani sanoo. 

Vaikka lauantaina kärsitty tappio onkin Amirkhanille erittäin kova pala purtavaksi, ei hän aio luovuttaa. Amirkhani vannottaa palaavansa takaisin kovassa iskussa, kunhan saa ensin itsensä täysin terveeksi.

– Tunnen itseni sen verran hyvin, että en jää nuolemaan näppejäni, enkä todellakaan jää tuleen makaamaan. Olen kuitenkin tehnyt tätä koko elämäni, tämä on kaikki, mitä mulla on ja ainoa asia, mikä tekee mut onnelliseksi.

– Kun olen palautunut, mä vannon ottavani kaiken sen takaisin, minkä menetin viime yönä, Amirkhani vakuuttaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja