Lue täältä kaikki MTV Uutisten kommenttikirjoitukset

MTV Uutiset julkaisee säännöllisesti kommenttikirjoituksia monipuolisesti eri aiheista. 

Olemme koonneet tähän artikkeliin toimittajien kommenttikirjoituksia aikajärjestyksessä. Uusimmat kommenttikirjoitukset löydät artikkelin ylimmiltä paikoilta. 

Kaikki mielipiteelliset sisällöt löydät tästä linkistä

Yli 40 vuotta ohjannut Aki Kaurismäki on nyt lähempänä Oscaria kuin koskaan

Pelkkää suitsutusta kritiikeissä ympäri maailmaa, varsinkin Yhdysvalloissa. Arvovaltainen aikakauslehti Time nosti Aki Kaurismäen uuden elokuvan maailman parhaaksi! 

Kaurismäki on nyt uransa huipulla ja vakuuttava ehdokas Oscarin saajaksi, kirjoittaa Kaurismäen uraa seurannut MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen.

Modernin ajan Metternich – kukaan ei ole saavuttanut Kissingerin jälkeen vastaavaa statusta

Satavuotiaana kuollut Henry Kissinger saavutti hengästyttävän paljon – niin hyvässä kuin pahassa, kirjoittaa Helena Petäistö.

Viime torstain vastaisena yönä katkesi "Yhdysvaltain viimeisenä eurooppalaisena vaikuttajana" pidetyn poikkeuksellisen persoonan elämänlanka. 

Kommentti: Perussuomalaiset ja RKP kipuilevat rajapäätöksen kanssa, mutta eri syistä

Keskustelu koko itärajan sulkemisesta nostaa pintaan RKP:n ja perussuomalaisten vanhat jännitteet, kirjoittaa MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) joutui tänään muistuttamaanRiikka Purraa (ps.) hallituksen ja sen laillisuusvalvojan rooleista. Rajut ulostulot rauhoittavat perussuomalaisten kannattajia, mutta ilahduttavat erityisesti venäläisiä.

Kommentti: Historiallisen paha möhläys – Journalisti-lehden päätoimittaja rikkoi Journalistiliiton perusperiaatteita

Toisinaan on hätkähdyttävää havaita, miten vähän julkisuudessa edes toimittajat ovat kiinnostuneita oman alansa ammattiliiton toiminnasta, kirjoittaa kommentissaan MTV Uutisten toimittaja Kari Pyrhönen.

Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson on karkeasti rikkonut liittonsa perusperiaatteita ja liiton hallitus katselee tällaista toimintaa vain läpi sormien. Ei tunnu syvemmin kiinnostavan ketään. Tämä on tietysti liitolle hyvä asia, koska päämajassa haluttaisiin lakaista liukkaasti maton alle tämä historiallinen munaus.

Kommentti: Typerykset, suojatkaa peniksenne!

Yksikin kertomus tai uutisotsikko maastohiihtäjän sukuelimen jäätymisestä on liikaa, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.

– On paha, on paha. Aika tunnoton se oli ja on edelleen.

Näin 12:nneksi sijoittunut suomalaishiihtäjä Remi Lindholm kuvaili sukukalleuksiensa tilaa Iltalehdelle 20 kilometrin vapaan yhteislähtökisan jälkeen Rukalla.

Kommentti: Ilmastotuhoon haetaan nyt ratkaisua öljypomon johdolla – uskottavuus puuttuu myös Suomen toimilta

Ensi viikon torstaista alkaen maailman katseet kohdistuvat parin viikon ajan Arabiemiraatteihin, Dubaihin. Koolla ovat kaikkien maailman valtioiden ilmastoneuvottelijat. Tehtävänä on arvioida, riittävätkö jo päätetyt toimet pysäyttämään ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen, kirjoittaa MTV Uutisten ympäristötoimittaja Päivi Mäki-Petäjä.

Arkijärjellä ajateltuna vastaus on selvä: Lisää päästövähennyksiä tarvitaan ja nopeasti. Onhan tästä vuodesta tulossa mittaushistorian lämpimin. Eri puolilla maapalloa on kärsitty poikkeuksellisista helleaalloista, rajusta kuivuudesta, tuhoisista myrskyistä ja tulvista – kaikki äärimmäisisä sääilmiöitä, joiden kestoa ja voimakkuutta ilmastonmuutos lisää.

Kommentti: Sekä alapäähuumorilla että elostelulla on rajansa, Aku Hirviniemi

Juuri kun näytti siltä, että tämän enempää vaikeuksiin ei seksiviestikohun keskellä vellova Aku Hirviniemi voisi joutua, näyttelijä ylitti elostelurajan vielä kerran, kirjoittaa MTV Uutisten kulttuuritoimittaja Visa Högmander.

Enää ei olla kaukana siitä, että sanakirjoihin voi liittää elostella-sanan kohdalle näyttelijä Aku Hirviniemen, 39, kuvan.

Kommentti: Näin tylysti Qatarin jalkapallon 2022 MM-kisojen rakentajat unohdettiin

Vuosi sitten Qatarissa pelattiin jalkapallon miesten MM-kisojen alkusarjojen otteluja kuumissa olosuhteissa. Siirtotyöläisten huonot olot ovat jääneet unohduksiin, kirjoittaa MTV Uutisten ulkomaantoimittaja Janne Hopsu, joka on pelannut ja seurannut jalkapalloa 1970-luvulta lähtien. 

Vuosi Fifa-sirkuksen jälkeen maailmanjärjestön puheenjohtaja Gianni Infantino puuhaa jalkapallokisoja Saudi-Arabiaan 2034, puuhattuaan ne ensin viime vuonna Qatariin. 

Kommentti: Kalle Rovanperän välivuosi hyvä asia MM-sarjalle

Kalle Rovanperä yllätti rallimaailman ilmoittamalla ajavansa ensi kaudella vain noin puolet MM-sarjan osakilpailuista. Hänestä tulee siis Sebastien Ogierin kaltainen keikkakuski, joka katsoo kalenterista mieluisat kisat ja lähtee hakemaan niistä huippusuoritusta. 

MM-titteli on vuonna 2024 sivuseikka, kirjoittaa MTV Urheilun Tomi Tuominen.

Kommentti: Paljon onnea, Joe Biden, 81, sillä sitä nyt tarvitset – osa demokraateista haikailee jo The Rockia apuun Trumpia vastaan

Joe Biden on Yhdysvaltain historian vanhin presidentti ja amerikkalaisten mukaan se myös näkyy ja kuuluu hänen esiintymisissään. Biden juhlii tänään 81-vuotissyntymäpäiväänsä, mutta laskeva kannatus varjostaa juhlahumua, kirjoittaa MTV:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mari Karppinen

Viime viikkojen kannatuskyselyt eivät ole olleet iloista luettavaa Bidenille.

Kommentti: Venäläissivuston videot rajan maahanpyrkijöistä ovat malliesimerkki kieroilusta, johon Suomen tulee alkaa tottua

Todennäköisesti videoilla pyritään rapauttamaan Suomen mainetta ja aiheuttamaan polarisaatiota suomalaisen yhteiskunnan sisällä, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Silja-Riikka Seppälä.

Venäläissivusto julkaisi videoita, jonka kohdeyleisönä ovat suomalaiset. Ne suomalaiset, joissa herää muukalaispelko ja huoli Suomen turvallisuudesta nähdessään kuvastoa kaukaa tulleista ihmisjoukoista puuttuvine asiakirjoineen Suomen itärajalla. Toinen videoiden kohderyhmä taas ovat suomalaiset, jotka ovat huolissaan kylmissään ja nälissään olevien turvapaikanhakijoiden perustarpeiden ja ihmisoikeuksien toteutumisesta. 

Kommentti: Jutta Urpilaisen kampanja tarvitsisi räjähtävän galluptuloksen – muuten voitto tulee vasta eurovaaleissa

Neljännen polven sosialidemokraatti, EU-komissaari Jutta Urpilainen kertoi tänään olevansa valmis presidenttiehdokkaaksi. Urpilaisen 2. joulukuuta alkava kampanja tarvitsee nopeata apua gallup-tuloksista, kirjoittaa MTV Uutisten politiikan ja talouden toimittaja Ossi Rajala.

Aivan aluksi haluan sanoa, että Jutta Urpilainen on todennäköisesti paras presidenttiehdokas, joka Sdp:n oli mahdollista näihin vaaleihin saada.

Kommentti: Kotinsa jättäneet islantilaiset joutuivat piinaavaan välitilaan – osa jopa toivoo tulivuoren purkautuvan

Uutta elämää ei voi rakentaa, ennen kuin edellinen on varmuudella poissa. Samalla useat Grindavikin asukkaat pelkäävät nyt luonnonvoimia niin paljon, etteivät ehkä haluakaan palata, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Laura Pylvänäinen Islannista.

Tulivuorenpurkausta pelkäävässä Islannissa olen kuullut tarinoita ja kohtaloita laidasta laitaan.

Eeva Lehtimäen kommentti: Ketä presidenttiehdokkaat pelkäävät? 

Kädenlämpöisyys ja virheiden pelko leimaavat presidentinvaaleja, kun vaalien ensimmäiseen kierrokseen on aikaa reilu kaksi kuukautta, väittää MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki

Vaalien pitäisi olla ihmisen parasta aikaa. Erityisesti presidentinvaalit sytyttävät suomalaiset. 

Olen katsonut nyt kaksi presidenttitenttiä paikan päällä ja olen hämmästynyt. 

Kommentti: Elokuva, jota ei uskoisi näkevänsä vielä valkokankaalta – Poika ja haikara on kaikkea, mitä Hayao Miyazakin animaatiolta voi odottaa

Japanilaisen animaatio-ohjaaja Hayao Miyazakin uusin elokuva ilmestyi kymmenen vuotta edellisen jälkeen. Tuntuu suorastaan ihmeeltä, että vielä vuonna 2023 voi kävellä teatteriin ja katsoa Hayao Miyazakin ohjaaman elokuvan, kirjoittaa Japanissa asuva toimittaja Jani Rolamo

Kommentti: Suomi pyysi Kremliä kiltisti lopettamaan operaationsa – Venäjä hymähti ja vastasi heti

Tuskin menee pitkään, että pääministeri Orpo ja sisäministeri Rantanen pääsevät uudelleen kameroiden eteen puhumaan polkupyöräilijöistä ja raja-asemista, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Jouko Luhtala.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.), sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ja Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Markku Hassisen marssivat tänään vakavina kameroiden eteen.

Kommentti: The Beatlesin "uusi" kappale on täsmäisku joulumarkkinoille – silti yksi asia aiheuttaa kylmiä väreitä

Vuonna 1970 hajonneen The Beatlesin "uusi" balladi lämmittää, toteaa MTV Uutisten kulttuuritoimittaja Visa Högmander.

Kyllä. 53 vuotta sitten hajonneen The Beatlesin "uusi" ja viimeinen kappale on julkaistu.

Kommentti: Estonia-sarja on katselukokemuksena järkyttävä ja kuristava – mutta tässä ovat syyt, miksi se piti tehdä

Estonia-sarja ei mässäile kauheilla kohtaloilla, vaan muistuttaa miksi kammottavaa syyskuista yötä vuonna 1994 ei saa unohtaa, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Aino Haili.

Kun autolautta Estonia upposi syyskuisena yönä vuonna 1994, olin alle vuoden vanha. Sinä yönä todennäköisesti nukuin rauhassa lapsuudenkodissani, täysin tietämättömänä siitä, millainen katastrofi oli tapahtumassa vain muutamasata kilometriä kauempana.

Kommentti: Ole sivistynyt, puhu seksistä!

Valtiomme sivistystä mitataan sillä, millä tavalla seksistä puhutaan, väittää MTV Uutisten tuottaja ja Seksimyytit-sarjan toinen juontaja Terhi Romo

Isäni yskii kurkkuunsa takertuneita sanoja irti samaan aikaan, kun valkoinen farmari Volvo pysähtyy liikennevaloihin. Ilma on vaivaannuttavan sakeaa. Voin aistia, kuinka ensimmäisen sanan kakistaminen tuntuu samalta kuin juoksisi maratonia harjoittelematta ja paljain jaloin.

 

Kaikki mielipiteelliset sisällöt löydät tästä linkistä

 

 

Lue myös:

    Uusimmat