Kommentti: Typerykset, suojatkaa peniksenne!

Remi Lindholm säväytti päätöspäivänä – Jari Isometsä vetää yhteen Rukan maailmancup-hiihdot 3:14
Remi Lindholm säväytti päätöspäivänä – Jari Isometsä vetää yhteen Rukan maailmancup-hiihdot.

Yksikin kertomus tai uutisotsikko maastohiihtäjän sukuelimen jäätymisestä on liikaa, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.

– On paha, on paha. Aika tunnoton se oli ja on edelleen.

Näin 12:nneksi sijoittunut suomalaishiihtäjä Remi Lindholm kuvaili sukukalleuksiensa tilaa Iltalehdelle 20 kilometrin vapaan yhteislähtökisan jälkeen Rukalla.

Rukan maailmancup-kisa käytiin sunnuntaina noin 18 pakkasasteessa. Lindholm kärsi samanlaisesta ongelmasta myös Pekingin talviolympialaisten viileydessä helmikuussa 2022. Tuolloin Lindholmin elimestä tuli maailmanlaajuinen ilmiö.

– Ehkä (suomalaishiihtäjä) Miro (Karppanen) lämmittää sitä. Ei me kuitenkaan homostelemaan ryhdytä, Lindholm jatkoi Iltalehdelle Rukalla.

Kova oli yritys Remillä nytkin luoda isot otsikot, mutta tällä kertaa kansainvälisen uutiskynnyksen ylitti ruotsalaishiihtäjä Calle Halfvarssonin penis. Sekin nimittäin jäätyi sunnuntaina.

– Sattuu niin helvetisti. Tämä on karmeaa, Halfvarsson valitteli Expressenille, minkä poimi muun muassa uutistoimisto Reuters.

Typerykset, sanon minä.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Sekä Lindholm että Halfvarsson ovat hiihtäneet koko elämänsä ulkoilmassa, ajoittain myös kovemmissa kuin 18 asteen pakkasissa. 

Alapään – jonka paleltuminen ei ole lainkaan naurunasia – suojaamiseen tepsii sama konsti kuin muuallekin kehoon: Asianmukainen ja riittävä vaatetus.

Lindholm oli Iltalehdelle antamansa haastattelun perusteella harkinnut kahden vaihtoehdon välillä ja ottanut lopulta kevyemmän version – sattumoisin samat vaatekerrat kuin Zhangjiakoun olympialumilla.

Kylmettymisessä ja sen oireissa on hyvin suuria henkilökohtaisia eroja urheilijoiden välillä, mutta yksi asia on varma: Jokainen voi välttää sen tekemällä oikeita valintoja.

– Täällä on 18 astetta pakkasta, täysin tyyntä. Kyllähän tämä on ihan hyvä hiihtokeli. 

Näihin MTV Urheilun asiantuntijan Jari Isometsän sanoihin Rukalta on hyvä lopettaa. 

Remi Lindholm Rukan 20 kilometrin kisan paras suomalainen: "Yllätyin, miten tämä niin helpolta tuntuu" 2:15
Remi Lindholm Rukan 20 kilometrin kisan paras suomalainen: "Yllätyin, miten tämä niin helpolta tuntuu."

Lue myös:

    Uusimmat