Kommentti: Suomi pyysi Kremliä kiltisti lopettamaan operaationsa – Venäjä hymähti ja vastasi heti

”Tässä masinoidaan ihmisiä Suomeen” – Rajavartiolaitos: Ilmiö on laajenemassa pohjoiseen 1:33
Sisäministeri Rantanen kommentoi hallituksen tiedotustilaisuudessa: "Tässä masinoidaan ihmisiä Suomeen”. Rajavartiolaitoksen mukaan ilmiö on laajenemassa pohjoiseen.

Tuskin menee pitkään, että pääministeri Orpo ja sisäministeri Rantanen pääsevät uudelleen kameroiden eteen puhumaan polkupyöräilijöistä ja raja-asemista, kirjoittaa MTV Uutisten toimittaja Jouko Luhtala.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.), sisäministeri Mari Rantanen (ps.) ja Rajavartiolaitoksen apulaispäällikkö Markku Hassisen marssivat tänään vakavina kameroiden eteen.

Tiedotustilaisuudessa todettiin muun muassa seuraavat asiat: Suomeen masinoidaan ihmisiä, eskalaation vaara on selkeä ja Venäjän rajaviranomaisten toiminta on muuttunut.

Eilen Asian ytimessä -ohjelmassa puhemies Jussi Halla-aho (ps.) totesi, että jos tämä suomalaisviranomaisten mukaan Venäjällä järjestetty operaatio halutaan lopettaa heti alkuunsa, pitää sekä Venäjälle että Venäjän kautta Suomeen pyrkiville lähettää yksiselitteinen viesti.

Nyt Suomi on julkisesti lähettänyt viestinsä Venäjälle. Itärajan rajanylityspaikoista suljetaan Nuijamaan, Vaalimaan, Imatran ja Niiralan rajanylityspaikat. 

Raja-Joosepin, Sallan, Kuusamon ja Vartiuksen raja-asemat jätetään siis auki.

Käytännössä Suomi lähetti Venäjälle vienon pyynnön. Suomi toivoo Venäjän ymmärtävän Suomen olevan tosissaan.

Jo tiedotustilaisuudessa todettiin, että tämä niin sanottu ilmiö eli organisoitu turvapaikanhakijoiden lähettäminen Suomeen "on laajenemassa pohjoiseen".

Ja kas kummaa, Venäjällä ilmeisesti osataan katsoa karttaa. Vähemmän yllättäen itänaapurissa löydettiin ne rajanylityspaikat, joita 18. marraskuuta voimaan tuleva rajanylityspaikkojen sulkeminen ei koske.

Tuskin oli pääministeri Orpo ehtinyt tiedotustilaisuudesta poistua, kun Yle uutisoi, että auki pysyvälle Vartiuksen raja-asemalle on saapunut ensimmäinen joukko polkupyörillä liikkuvia turvapaikanhakijoita.

Vähemmän yllättäen polkupyöräilijät ilmestyivät juuri yhdelle niistä kahdesta itärajan rajanylityspaikasta, johon hallitus ilmoitti keskittävänsä turvapaikkahakemukset.

Venäjä toki ymmärsi Suomen vihjeen. On joko kaunista tai naivia ajatella, että laittoman suurhyökkäyksen viime vuonna aloittanut valtio lopettaisi nätisti pyytämällä toimintansa, jonka tavoite on Orpon mukaan aiheuttaa "railoja ja hajaannusta yhteiskuntiin".

Pääministeri Orpo ja sisäministeri Rantanen pääsevät varmasti pian uudelleen kameroiden eteen puhumaan polkupyöräilijöistä ja raja-asemista.

Lue myös:

    Uusimmat