Tässä viikon uutiset lyhyesti: Lumikaaosta, presidentinvaaleja, vankien nälkälakkoa ja NHL:n näkymätön suomalaistimantti

Tammikuun puoliväliä on vietetty lumisessa talvisäässä ja kiihtyvän presidentinvaalikamppailun merkeissä. Tähän juttuun olemme koonneet viikon kiinnostavimpia, kuohuttavimpia ja tärkeimpiä tapahtumia.

Löydä ehdokkaasi MTV:n vaalikoneesta

Presidentinvaalien ennakkoäänestys on käynnissä, mutta monella ehdokas on vielä haussa. Ei mitään hätää, sillä MTV Uutisten vaalikone auttaa!

MTV:n presidentinvaalien vaalikoneen löydät täältä.

Tätä kaikkea vaalikone paljastaa ehdokkaista

Presidenttiehdokkaiden täyttämistä vaalikonevastauksista selviää muun muassa se, kuka toivottaisi "Jumalan siunausta" ja kuka sallisi eutanasian. Entä pitäisikö Ahvenanmaan demilitarisaatio purkaa? Tai pitäisikö Suomen tunnustaa Palestiinan valtio?

Lue juttu täältä.

Päätoimittajan kommentti: Gallup-tyhjiö täyttyi – kahdelle ehdokkaalle helpotusta, kahdelle toivoa ja yhdelle epätoivoa

Maaseudun Tulevaisuuden kannatusmittaus ei ole vaalitulos, mutta suuntaa antavana sitä voi epäilemättä pitää. Varsinkin Sdp:n Jutta Urpilaisen näkökulmasta mittauksen tulos on murhaava, kirjoittaa MTV Uutisten päätoimittaja Ilkka Ahtiainen.

Lue lisää täältä.

Kansalaisten havainnot ja tarkkakuonoinen Nalli pelastivat kylmettyneet lapset Vantaalla

Poliisilla oli keskiviikkoiltana Vantaalla Matarin täyttömäen seutuvilla useita tunteja kestänyt etsintätehtävä. Kaksi alaikäistä poikaa löytyi maastosta kylmettyneenä poliisinkoira Nallin avulla. 

Lue lisää täältä.

Jäteautonkuljettaja Janne lataa suorat sanat työstään lumikaaoksessa: "Onhan tämä ihan..."

Lumitalvi on ollut jäteautonkuljettajien kannalta vaikea. MTV Uutiset kävi tutustumassa tarkkuutta ja pitkää pinnaa vaativaan hommaan Helsingissä.

Lue lisää täältä

Helsinkiläisautoilija löysi autostaan häkellyttävän viestin jäteauton kuljettajalta: "Arvoisa kusipää…"

Helsinkiläisautoilija löysi autonsa ovenkahvasta maanantaina tylyn viestin.

Lue lisää täältä

MTV:n tiedot: Vangit suunnittelevat Vantaalla nälkälakkoa

Vantaan vankilassa jatkuviin sulkuihin kyllästyneet vangit suunnittelevat nälkälakon aloittamista, kertovat MTV:n lähteet. MTV:lle suunnitellusta nälkälakosta ovat kertoneet Vantaan vankilassa istuva vanki, toisen vangin vapaalla oleva ystävä sekä yksi vankien kanssa tekemisissä ollut asianajaja.

Lue lisää täältä.

Helmikuu alkaa suurella lakkoaallolla ja mielenosoituksella

Helmikuun alussa Suomeen syntyy suuri lakkoaalto. Toistaiseksi on varmaa, että vaikutukset ulottuvat muun muassa ruokakauppoihin, teollisuuteen, hotelleihin ja ravintoloihin. Todennäköisesti muitakin aloja lähtee mukaan työtaistoon.

Lue lisää täältä.

Kuninkaallisasiantuntija arvioi: Tästä koskettavasta syystä kuningatar Margareeta luopui vallasta juuri nyt

Kuninkaallisasiantuntija Satu Jaatinen uskoo Tanskan tulevan kuningasparin suuntaavan menestyksekkäälle polulle viime vuoden lopulla velloneesta kohunpoikasesta huolimatta.

Lue juttu täältä.

Muusikko Ari Taskinen menehtyi Egyptissä – MTV tavoitti surevan Pelle Miljoonan Intiasta

Muusikko, säveltäjä ja runoilija Ari Taskinen kuoli 15. tammikuuta Dahabissa, Egyptissä. Taskisen tunnetuimpia töitä ovat hänen säveltämänsä ja sanoittamansa kappale Tahdon rakastella sinua ja Pelle Miljoonan sanoittama ja Taskisen säveltämä kappale Moottoritie on kuuma.

Pelle Miljoona muistelee MTV Uutisten haastattelussa viimeistä yhteistä keikkaa Taskisen kanssa.

Lue koko juttu täältä.

Kun Roosa oli 10-vuotias, hän tyrmäsi mahdolliset meilikaverit hulvattomalla hylkäysviestillä: "Älä loukkaannu"

Yli vuosikymmenen takainen meilikavereiden hylkäysviesti naurattaa ihmisiä Facebookissa. Lapsena ytimekäs vastaus tuntui varmaankin vain näppärältä, mutta näin aikuisena Roosa Jaakkola esittää syvät pahoittelut potentiaalisille kirjekavereille, jotka ovat häneltä kyseisen sähköpostivastauksen saaneet.

Millaisen viestin nyt 24-vuotias Roosa lähetti meilikaveria hänestä halunneille? Lue koko juttu täältä!

Pikkuruinen Elvis-kissa menetti korvanpäänsä pakkasella – ei olisi selvinnyt elossa ilman apua

Jyväskyläläisen Emilian hoivissa kasvaa pieni mutta piskuinen Elvis. Oranssiturkkisen puolivuotiaan kissan korvat ovat pyöreät kuin karhunpennulla. Söpön olemuksen takana on kuitenkin surullinen tarina, joka olisi helposti voinut saada vielä ikävämmän lopun.

Lue Elviksen tarina täältä.

Tunnistatko oireet? HS-tauti on luultua yleisempi ihosairaus

Hidradenitis Suppurativa eli HS-tauti on suomalaisilla luultua yleisempi. Silti vain harva on hakeutunut hoitoon.

Lue taudista lisää täältä.

Älä ikinä toimi näin, kun käyt ravintolassa, tykittää keittiömestari Helena Puolakka

Miten ravintolat suhtautuvat kritiikkiin asiakkailta ja ruokakriitikoilta? Savoyn keittiömestari Helena Puolakka kertoi oman näkemyksensä Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Miten asiakkaan ei ikinä tulisi toimia ravintolassa? Katso Helenan haastattelu täältä.

Jari-Matti Latvalan maalailuille täystyrmäys – "Nyt pitäisi ymmärtää realiteetit"

Sekä kuljettajakokoonpanoaan että autoaan vahvistanut Hyundai on heittämässä rallin MM-sarjaa viime vuodet dominoineelle Toyotalle aiempaa kovemman haasteen kaudella 2024. Yksi suurimmista kysymysmerkeistä Toyotan tapauksessa kohdistuu Elfyn Evansin rinnalla täyden kauden ajavaan Takamoto Katsutaan.

Lue lisää täältä.

Kommentti: Mikko Manner teki hämmästyttävän täyskäännöksen – Kärppien valmentajaratkaisussa kiusallinen kuvio

Kärppien päävalmentajakiinnitys on rohkea veto. Tehtävässä kokemattoman Ville Mäntymaan todellinen näytön paikka jäi lyhyeksi. Loppukauden apuvalmentajana toimivan Mikko Mannerin täyskäännöksessä piilee erikoinen yksityiskohta, kirjoittaa MTV Urheilun Jere Hultin.

Lue lisää täältä.

Tässä on NHL:n näkymätön suomalaistimantti – tähdet mielivät ketjukaveriksi

Aleksander Barkov vie ansaitusti suurimman suomalaishuomion Florida Panthersin NHL-seurassa, mutta joukkueen apuvalmentaja Tuomo Ruutu puhuu erittäin ylistävään sävyyn myös Eetu Luostarisesta NHL-tähdet feat. Siim -ohjelmassa.

Lue lisää täältä.

Lue myös:

    Uusimmat