Huomasitko nämä? Tässä ovat MTV Uutisten viikonvaihteen parhaat jutut

MTV Uutiset kokoaa tähän artikkeliin viikonvaihteen parhaimmat ja mielenkiintoisimmat artikkelit. Tällä kertaa tarjolla on niin trans-prosessiaan uudelleenmiettivän Pajun tarina, Aku Hirviniemen tapaus sekä näkökulmia viihteen ja urheilun kiinnostavimmista tapahtumista.

MTV Uutiset on seurannut tiiviisti itärajan tapahtumia. Toimittajia on ollut paikan päällä niin Vartiuksen kuin Raja-Joosepin raja-asemilla. 

MTV Uutisten toimittaja Saara Rantanen kertoo, että paikalliset ovat suhtautuneet Raja-Joosepin raja-aseman aukioloon hyvin tyynesti ja rauhallisesti. 

Rantanen kertoo kuulleensa kuitenkin vanhusten parissa työskentelevältä hoitajalta, että sodan kokeneet ihmiset ovat olleet pelästyneitä ja huolissaan.

Itärajauutisoinnissa nousi loppuviikolla esille myös termi järjestelykeskus. Mutta mikä on järjestelykeskus, ja kuka niistä vastaa?

Alle kuukausi jouluaattoon! Kysyimme sääkonkarilta, saadaanko Suomeen valkea joulu, vaiko ei.

Vastaus oli pitkä, mutta selkeä.

Pöllyävän lumen seasta voi liikenteessä paljastua monenlaisia vaaratilanteita.

Viikonloppuna kerroimme Tapion kojelautakamerasta, joka tallensi trailerilla toista autoa kuljettaneen ajoneuvon väärinpäin ohituskaistalla.

Viikonvaihteessa kerroimme myös koskettavan tarinan siitä, mistä ei kovaan ääneen yleensä puhuta. 

Paju sai transmiehen diagnoosin 18-vuotiaana. Hän eli vajaat kymmenen vuotta miehenä. Hänelle ehdittiin tehdä useita leikkauksia.

Neljä vuotta sitten Paju päätti keskeyttää transition eli sukupuolenkorjaushoidot naisesta mieheksi. 

Presidentti Mauno Koiviston muistomerkki paljastettiin lauantaina 25. marraskuuta.  

Muistomerkki sijaitsee Pikkuparlamentin puistossa Helsingissä. 

Katso millaisesta teoksesta on kyse: Tällainen on presidentti Mauno Koiviston muistomerkki

Keskiviikkona hehkutellaan jälleen kirjallisuuden Finlandia-palkintoja, mutta onko palkinto enää ajan tasalla? 

Kaunokirjallisuuden Finlandia täyttää 40 vuotta ja se on jaettu samalla kaavalla jo 30 vuotta. Kirjallisuuspiirejä kismittää eritoten runojen ja novellien tilanne, niitä ei kelpuuteta tähän kaunokisaan lainkaan.

Lue toimittaja Kari Pyrhösen kattava artikkeli aiheesta: Kirjailijaliitto haluaa runot ja novellit mukaan Finlandia-kisaan – tässä vastaus

Jättisuositut viihdeohjelmat Tanssii Tähtien Kanssa ja Masked Singer huipentuivat finaaleihin tänä viikonloppuna. 

MTV Uutiset oli paikalla molempien ohjelmien kulisseissa. Näistä ohjelmista löytyy kattavat tarjonnat niiden taustasivuilta, mutta ainakin nämä jutut on hyvä lukea, niin tiedät mistä kahvipöydissä tällä viikolla kuhistaan:

Näyttelijä Aku Hirviniemen ympärillä on kuohunut viikkojen ajan. 

Miss Helsinki 2021 ja fitnesstähti Elina Tervo kertoi MTV Uutisille saaneensa vuosien mittaan Hirviniemeltä lukuisia seksistisiä Instagram-viestejä.

MTV Uutisten toimittaja Visa Högmander kirjoitti kommentin Hirviniemen tapauksesta. 

Högmanderin mukaan enää ei olla kaukana siitä, että sanakirjoihin voi liittää elostella-sanan kohdalle näyttelijä Aku Hirviniemen, 39, kuvan.

Viikonvaihde oli täynnä myös urheilun dramaattisia ja tunteikkaita hetkiä. 

MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä veti yhteen Rukan maailmancupin päätöskisojen ja koko viikonlopun antia sunnuntaina. Ilonaiheet olivat vähissä, mikä aiheutti huolta suomalaisten iskukyvystä alkaneella kaudella. 

Mutta puhuttivat Rukalla muutkin asiat. Niihin otti kantaa urheilutoimittaja Ossi Karvonen.

Lifestylen osiosta löytyy monta hyvää niksiä ja vinkkiä arkeen. 

Viime päivinä Maikkarin lukijoita on kiinnostanut erityisesti siivous- ja flunssanhoitovinkit. 

Tällä ympäristöystävällisellä ja nopealla kikalla puhdistat törkyisenkin vessanpöntön kädenkäänteessä. 

Kurkkukipu ja vuotava nenä ovat synkän syksyn ikuisia kumppaneita. Kyselimme ihmisiltä eri maista, millä tavoin he yrittävät nujertaa flunssaoireet.

Oletko huomannut kipugeelin tai muiden lääkevoidepakkausten käyttöohjeissa seuraavaa ohjetta: voiteen levityksen jälkeen pyyhi kädet ensin paperiin, heitä paperi roskiin ja vasta sitten pese kätesi?

Vuoden pimein aika lähestyy ja autoilijoilta vaaditaan erityistä tarkkuutta liikenteessä. Pimeässä tuulilasin kunnon merkitys nousee huomattavasti. Iskemät, halkeamat tai pienetkin naarmut voivat häiritä kuljettajaa pimeällä yllättävänkin paljon heijastamalla vastaantulevien autojen ajovaloja.

Lue myös:

    Uusimmat