Mainos

Leijonien MM-kultapelaajan seura vaihtuu kesken maajoukkuekomennuksen – taustalta paljastuu yllätyskäänteitä

2:20
Videolla juttua Leijonien tiistain harjoitusten jälkeen.

Viime keväänä Leijonien kanssa MM-kultaa voittanut puolustaja Atte Ohtamaa vaihtaa seuraa kesken maajoukkuekomennuksen. Ohtamaan siirto KHL-seura Barysiin varmistui torstaina alkavan Karjala-turnauksen alla. Ohtamaa on ollut hieman erikoisempien kuvioiden keskellä viime kuukausien aikana.

Kesällä 2018 Ohtamaa päätti palata Liigaan, kun hän solmi pitkän sopimuksen Oulun Kärppien kanssa. Vuoteen 2023 asti kattava diili sisälsi option, jonka mukaan Ohtamaa voi vierailla ulkomailla.

Ohtamaa tarttui tähän mahdollisuuteen vuoden alkuvaiheilla.

– Ilmoitin helmikuussa Kärpille, että käytän ulkomaan option. Silloin hommat olivat suurin piirtein selvillä, Ohtamaa sanoo taustoista MTV Urheilulle.

SM-liigafinaaleiden jälkeen Ohtamaa kutsuttiin mukaan Leijonien MM-kisajoukkueeseen. Slovakiassa upea tarina päättyi kultajuhliin.

Sen jälkeen kesä eteni, eteni ja eteni. Siirtoa ei näkynyt.

– Siinä tuli pari muuttajaa mukaan, Ohtamaa sanoo ja tiivistää:

– Tuossa on ollut kaikennäköistä.

Kyseinen viittaus kohdistuu siihen, miten Ohtamaa oli jo käytännössä sopinut siirrosta KHL:ään. Tämä kuvio mureni kuitenkin aivan yllättäen.

Tässä vaiheessa Ohtamaa oli jo ilmoittanut Kärpille siirtyvänsä ensi kaudeksi ulkomaille.

– Sitten päädyttiin siihen, että lähdin Sveitsiin alkukauden ajaksi pelaamaan. Se oli todella hieno kokemus, Ohtamaa viittaa Lugano-vierailuunsa.

– Mutta kyllä, alkuperäinen suunnitelma oli se, että lähden takaisin KHL:ään. Nyt kun siihen tuli mahdollisuus, niin päätin tarttua saumaan.

Tiistaina Barys kertoi tehneensä sopimuksen suomalaispuolustajan kanssa.

– Astana on hieno paikka ja on mukava päästä pelaamaan sinne. Fiilis on hyvä ja innokas.

Vuosien aikana Ohtamaa on edustanut KHL:ssä Jokereita ja Kazania. Näistä jälkimmäisessä hän juhli myös sarjan mestaruutta.

Kevään ja kesän käänteet ovat tarjonneet kuitenkin muistutuksen siitä, miten Venäjä voi yllättää.

– Joskus asiat menevät tuolla tavalla. Mutta ei siinä mitään. Nyt pääsee taas kokemaan uutta ja erilaista, Ohtamaa sanoo hymyillen.

Käytännön tasolla Ohtamaa päätyi kuitenkin erikoisen tilanteen keskelle. Hän saapui Karjala-turnaukseen Sveitsistä, Luganon riveistä. Helsingissä pelattavien pelien jälkeen hän lähtee aivan toisen seuran mukaan.

– Olen saanut olla siinä mielessä onnellisessa asemassa, että kaikki on ollut hyvin stabiilia. Nyt on mielenkiintoista nähdä, että miten sitä pystyy reagoimaan, kun onkin vähän erilaista ja uutta. Sarja vaihtuu tässä välissä. Mutta tämä on hieno ja kiva haaste, Ohtamaa sanoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja